Allahu akbar Tatabányán: a vonaton robbantással fenyegetőzött egy férfi

Hirdetés

A Tatabányai Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy magyar állampolgárral szemben, aki „Allahu akbar” kifejezést használta, majd robbantással fenyegetőzött a vasúti kocsiban történő utazása során.

A vádlott 2019. június 2. napján a tatabányai vasútállomáson ittas állapotban felszállt a Sopronból Budapest, Keleti Pályaudvarra közlekedő InterCity-szerelvény egyik kocsijába. A vonat elindulását követően röviddel, még Tatabánya területén bement az egyik fülkébe, ahol nem jutott számára ülőhely és ekkor azt mondta, hogy „Allahu akbar”, majd közölte a fülkében utazókkal, hogy ő terrorista és robbantani fog a belvárosban, és a Parlamenttel kezdi.

A vádlott által elmondottak félelmet keltettek a fülkében utazókban, ezért egyikük telefonon értesítette a rendőrséget, akik Budapesten, a Keleti Pályaudvaron várták a vádlottat, és vele szemben intézkedtek. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen vádlottat a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje – olvasható az ügyészség közleményében

Forrás: kuruc.info

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!