Ezt nem teszi zsebre: Fricz Tamás nagyon beszólt Klárikának

Hirdetés

A néppárti frakció mégsem jelöli az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottságában (LIBE) alelnöknek Hidvéghi Balázst, a Fidesz képviselőjét. A néppárt döntése nem szerencsés, és nem jó azt érezni mögötte, hogy a valaha még jobbközép – ma már inkább globalista – frakció ennyire meghátrált a szocialista-liberális-zöld nyomásgyakorlástól. Ám amíg a néppárti döntés nem szerencsés, de Dobrev Klára, az EP újonnan megválasztott egyik alelnöke Facebook-bejegyzése elfogadhatatlan és tűrhetetlen.

“Valóban azért küzdöttünk, hogy Európa megértse: nem lehet erősebb az unió, ha sorsát a Fidesz kezébe adja. Megtettük a dolgunkat.” – írja Gyurcsány Ferenc feesége a posztban.

Milyen dolgukat is tettek meg, Dobrev asszony?

Azt, hogy egy sikeresen szereplő hazai párt frakcióját megfosztják attól a jogától, hogy az EP-ben vezető pozíciókat töltsön be a testület egyes bizottságaiban? Ráadásul annak ellenére teszik ezt, hogy az EP-frakciók már hosszú évek óta a gentlemen’s agreement szabálya alapján, az elért eredmények fényében megszavazzák egymás jelöltjeit, a demokrácia normáinak szellemében?

Arról már nem is beszélve, hogy az EP-tisztségviselők – elnökök, alelnökök – pártfrakciók közötti elosztását egy, a választási eredményekre épülő matematikai formula alapján, az úgynevezett D’Hondt-módszer szerint számolják ki, tehát ez egy teljes mértékben objektív eljárás – az erkölcsi megfontolásokon túl.

Hirdetés

Dobrev és balliberális társai ezeket a rögzült eljárásokat és szokásokat rúgták fel.

Ez márpedig egyszerre antidemokratikus és mélységesen hazafiatlan magatartás.
Nem ez lenne az önök dolga, Dobrev elvtárs-asszony. Önöknek hazafiasan és demokratikusan kellene tenni a dolgukat.

Mondom ezt – természetesen – minden illúzió nélkül, szinte csak a rend kedvéért. Hiszen ismerjük önöket évszázad óta…

Viszont az is tény: a néppártnak sem kellett volna ilyen könnyen engedni. Ez nem jó irány.

Forrás: Fricz Tamás, Magyar Nemzet

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!