Fekete-Győr megint nagy baromságot mondott

Hirdetés

Közös sajtóeseményt tartott a Momentum és a TizenX, az iskolakezdés alkalmából, ahol Fekete-Győr András kijelentette: az Orbán-rendszer rabláncait húzzák maguk után a fiatalok, akikből „szavazógépet akar csinálni ez a rendszer”.

Újfent nehezményezte, hogy nincsen önálló oktatási minisztérium, ez is jelzi szerinte, hogy ennek a kormánynak semmit sem ér a magyar emberek tudása. Szerinte a helyzetet jól jellemzi, hogy a közoktatási államtitkár, Bódis József szülész-nőgyógyászként heti rendszerességgel műt Pécsett.

A modern oktatásban szerinte az a fontos, hogy komplex megoldásokra képes kreatív tudással rendelkezzen a fiatal, ehelyett a „magyar kormány alibizik”, rengeteg pénzt költve el „alibi intézkedésekre” – jelentette ki a Momentum vezetője, a nyelvgyakorlás céljából szervezett kéthetes tanulmányi utakra utalva.

A Momentum oktatáspolitikusa, aki civilben tanár, a mikrofonhoz lépve a felsőoktatási átszervezést bírálta, majd a közoktatásra térve arról beszélt, hogy keveset keresnek továbbra is a közoktatásban dolgozók, valamint kudarcnak titulálta a mindennapos testnevelést. Szerinte a mostani közoktatási központosítás egyre távolabb viszi az országot a tudásalaptól.

Nagy Károly, a TizenX elnöke lépett utolsóként mikrofonhoz, ő elmondta, hogy szerinte a fiatalok nem tudják elkezdeni az idei tanévet, mert azok az infrastrukturális feltételek, melyek ahhoz kellenek, hogy a szülők, a diákok és a tanárok együtt tudjanak működni, nem adottak. Ennek alátámasztására elmondta: az oktatási rendszert a szakadék szélére lökte a kormányzat. Véleménye szerint minőségében és finanszírozásban rontotta el az Orbán-kormány a közoktatást. A válság jeleként tudja be azt is, hogy közel ezer tanár hiányzik a kozigallas.hu szerint. Szerinte a rendszeren változtatni kell, már középiskolában szakítani kell az apolitikus hozzáállással, mert az csak a rendszernek kedvez.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!