about us
Hajókatasztrófa Kalifornia partjainál – rengeteg halott – Mai Világ

Hajókatasztrófa Kalifornia partjainál – rengeteg halott

Hirdetés

Mentőakció indult a Santa Cruz szigete mellett lehorgonyzott és kigyulladt hajó utasainak és személyzetének kimentésére.

Mentőakció indult hétfőn több mint 30 vészhelyzetbe jutott ember megsegítésére, akik egy égő hajón tartózkodnak Los Angeles partja közelében – közölte az amerikai parti őrség. Az amerikai hatóságok attól tartanak, hogy sokan életüket vesztették a hajnali órákban kigyulladt hajón.

A parti őrség a Twitter mikroblog portálon közölte, hogy több mentőcsónakot indítottak a helyszínre, hogy kimentsék a Santa Cruz szigetétől 22 méternyire horgonyzó kiránduló- és búvárhajón bajba jutott több mint harminc embert.

A parti őrség helikopterei, csónakjai és egyárbocosa folytatta a keresést a Los Angelestől 140 kilométernyire fekvő Santa Cruz körzetében.

A hatóságok attól tartanak, hogy a szerencsétlenségnek esetleg több halálos áldozata van – közölte Bill Nash, Ventura megye közigazgatásának szóvivője,

Hirdetés

“Ez egy nagy hajó, és tudjuk, hogy sok halottunk van. A pontos szám nem áll a rendelkezésemre” – mondta a szóvivő a CNN amerikai hírtelevíziónak.Aaron Bemis, a parti őrség parancsnoka kijelentette: nem tudja megerősíteni, hogy halottak vannak.

A legénység öt tagja ki tudott szállni, mert a fő kabinban tartózkodott – mondta Bemis a CNN-nek.

“A 34 utas a hajóhídon tartózkodott. Az elsődleges értesülések szerint a tűz csapdájába kerültek”.”A tűz olyan heves volt, hogy még az oltás után sem tudtak a fedélzetre menni és a túlélők után kutatni” – tette hozzá a szóvivő.

Ventura megye tűzoltósága viszont megerősítette, hogy többen meghaltak, de nem tudta közölni az áldozatok pontos számát.

Korábban a parti őrség annyit közölt, hogy “az értesülések szerint a hajó lángokban áll. Mint mondták, “a hajó legénységének sikerült segítséget nyújtani, és folytatódnak az erőfeszítések a többi evakuálására”. A legénység egy tagja könnyebben megsérült.

Hirdetés

A 33 méter hosszú, Conception nevű kereskedelmi hajó szombaton hajózott ki, és hétfőn kellett volna visszatérnie.

A tűz oltását nehezítette, hogy a fedélzeten lévő üzemanyag folyamatosan újragyulladt.

Az égő hajóról későbbi információk szerint 5 embert élve kimenekítettek.

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!