Kiszivárgott néhány dolog Kim Dzsongun titokzatos feleségéről

Hirdetés

Amíg Melania Trump és Brigitte Macron életének szinte minden egyes mozzanatáról tudunk, addig Észak-Korea első asszonya, Ri Szoldzsu hatalmas rejtély maradt a világ előtt. Még a születési dátuma sem ismert…

A rettegett észak-koreai diktátort, Kim Dzsongunt az egész világ ismeri, feleségéről azonban jóval kevesebb szó esik. Számos alkalommal megjelent már a nyilvánosság előtt, mégis igen keveset tudni róla, sok rejtély övezi.

Ri Szoldzsut először 2012-ben látták mellette, ekkor még csak egy titokzatos nőként élt a köztudatban, és a legtöbben azt hitték róla, hogy az egyik rokona lehet. Akkor júliusban viszont hivatalosan is bejelentették, hogy ő Kim Dzsongun felesége, ám a hozzáértők úgy vélik, akkor már három éve házasok voltak.

De ki is ez a hölgy? Honnan jött, és milyen élete lehet?

Bár még mindig keveset tudni róla, néhány dologra azonban fény derült vele kapcsolatban.

Hirdetés

A korábbi vezetők hitveseiről szinte egyáltalán nem esett szó a történelemben és a médiában, így nem meglepő, hogy a jelenlegi diktátor párjáról sem közöltek sok mindent. Ri Szoldzsuról úgy tudják, hogy 29 éves, Michael Madden szakértő szerint pedig Észak-Korea harmadik legnagyobb városában, Csongjinben született, értelmiségi családból származik (apukája tanár, anyukája orvos), ő mégis pop énekesi karrierről álmodott. Phenjan és Kína neves művészeti iskoláiba is járt, ami nagy szó egy olyan elszigetelt országban, mint Észak-Korea. Sajnos miután hozzáment Kimhez, nagyon gyorsan le kellett tennie erről az álomról. Olyannyira, hogy semmilyen videó felvétel nem maradt fenn, ahol megcsodálhatnánk énektudását. Férje ugyanis megsemmisítette az összeset. Ez van, ha az ember hozzámegy Észak-Korea vezetőjéhez. A Kim Ir Szen Egyetemen tanult, és 2005-ben pompomlányként szurkolt Észak-Korea csapatának az Asia Athletic Championshipen.

A CNN úgy tudja, három közös gyermekük született a diktátorral: annyit vélnek biztosra, hogy egy fiuk és egy lányuk van, a harmadik, 2017-ben született kicsi neme azonban ismeretlen. A várandósságai alatt Ri Szoldzsu eltűnt a nyilvánosság elől, egyáltalán nem is lehetett látni gömbölyödő pocakkal. Ez nem is véletlen, ugyanis rengeteg szabályt kell betartania tisztelt first ladyként – ez is egy közülük. Állítólag házasságuk nem a saját döntésük volt, és nem szerelmen alapul. Miután Kim Dzsongil, a diktátor apja 2008-ban stroke-ot kapott, kiadta fiának, hogy vegye feleségül Ri Szoldzsut, akit ő jelölt ki számára.

A nőnek nem volt választása, muszáj volt igent mondania, azóta pedig számos kötelezettsége van, életét szigorú megkötések között éli.

Ri Szoldzsunak követnie kell mindent, amit férje képvisel, legyen az vallás, hagyomány, bármi.

Kötelező támogatnia a férjét mindenben, és kiegészítenie, hangsúlyoznia identitását. Leánykori nevéről le kellett mondania, teljesen új nevet kapott egyrészt a törvények miatt, másrészt pedig azért, hogy személye és múltja nagy része rejtve maradhasson. El kellett hagynia családját, sőt azóta nem is tarthatja rokonaival és szüleivel sem a kapcsolatot, nem találkozhat velük. Az esküvő után szintén kötelessége volt gyermeket, lehetőleg fiút, szülni, méghozzá minél hamarabb.

Hirdetés

A diktátor feleségeként nagyon ritkán jelenhet meg férje nélkül a nyilvánosság előtt, sőt az utcára sem mehet ki. 2018-ban volt rá először példa, hogy egyedül jelent meg egy rendezvényen. Van számos olyan esemény, ahol kötelező ott lennie, ám vannak olyanok is, ahová Kim Dzsongun más nőkkel vagy egyedül érkezik – neki pedig természetesen ezt tolerálnia kell.

Észak-Korea többek között a puritánságáról híres. Ám minden jel szerint Ri Szoldzsunak ezt elfelejtették megemlíteni – vagy csak szimplán ilyesformán próbálja megreformálni a hazáját. Az ország első asszonya ugyanis nagy rajongója többek között a Dior divatháznak. Előszeretettel visel olyan holmikat, amelyek több havi – vagy akár egy éves – fizetésébe is kerülnek egy átlagos állampolgárnak. Hiába, Jackie Kennedy óta tudjuk: egy first lady nem járkálhat akármiben.

Ri Szoldzsu stílusát sokan dicsérik, ám az az igazság, hogy ma már nem igazán szólhat bele abba, hogy milyen a frizurája, vagy mit vesz fel. Kezdetben még ő választotta ki szettjeit, melyeket apró kitűzőkkel tett egyedibbé, mára azonban már tanácsadók vagy stylistok öltöztetik. Ruhái egyszerűek, elegánsak, és visszafogottan csinosak, szereti a külföldi divattervezők kreációit és a nőies magas sarkúkat, haját pedig általában hátrakötve vagy kontyban hordja.

A gyönyörű hölgyről egyébként úgy tudni, hogy utoljára júniusban jelent meg Kim Dzsongun oldalán Pyongyangban, azonban az, hogy a jövőben nyilvánosságra kerül-e majd róla több információ, egyelőre ugyanúgy rejtély, mint ő maga.

Mivel azonban részt vett már férje nélkül is eseményen, előfordulhat, hogy a következő években még többet láthatja majd a világ.

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!