Macron a lengyel kormány ellen uszít

Hirdetés

Emmanuel Macron francia államfő arra biztatja a fiatalokat, hogy Lengyelországban tartott tüntetésekkel bírják rá a varsói kormányt az EU klímapolitikáját blokkoló álláspontja megváltoztatására.

– Az igazság az, hogy az ország, amely mindent megakadályoz, Lengyelország. Az én célom meggyőzni a többi államot, hogy erre reagáljanak, és felhívni a fiatalok figyelmét, akik Európában tüntetnek a klímaváltozás miatt, hogy hassanak erre az országra – mondta Emmanuel Macron francia elnök a La Parisiennel folytatott beszélgetésében útban az ENSZ klímacsúcsára New Yorkba.

A tudósítást átvette a lengyel onet.pl portál.

Macron arra utalt, hogy a varsói kormány júniusban megvétózta azt az határozatot, amely felgyorsította volna a klímaváltozás elleni harcot. A francia államfő támogatja, hogy tüntetésekkel és más politikai eszközökkel gyakoroljanak nyomást azokra az országokra, akik akadályozzák a klímakatasztrófa elhárítását célzó intézkedések felgyorsítását. Megérti, hogy ez az elektromos energiát főként szénerőművekben előállító Lengyelországra különösen nagy anyagi terhet ró, de ehhez az EU adna támogatást. Macron szerint a magyar, a cseh és az észt kormány könnyebb helyzetben van, ezért abban bízott, hogy nem csatlakoznak lengyel barátaikhoz tovább rontva a helyzetet.

Duda Macron kijelentését arcátlannak minősítette.

Hirdetés

– Mindannyian azt akarjuk, hogy a természeti környezetet megóvjuk a következő nemzedékeknek. Ezt úgy kell megtennünk, hogy a folyamat a különböző társadalmaknak a lehető legkisebb költségébe kerüljön. Az ehhez vezető út nyugodt tárgyalásokon alapul. Nagyon sajnálom, amikor olyan kijelentéseket hallok, amelyek ahelyett, hogy összekapcsolnák az államokat, agresszióra hívnak fel – mondta a lengyel elnök

Forrás: napi.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!