Coca-Cola botrány: óriási büntetés jött a cégnek

Hirdetés

A Pest Megyei Kormányhivatal szerint a #loveislove kampány veszélyeztetheti „a gyermek- és fiatalkorúak fizikai, szellemi, érzelmi vagy erkölcsi fejlődését”.

Fogyasztóvédelmi bírságot kapott a Coca-Cola augusztusban kirakott „melegbarát” plakátjai miatt – írja a 24.hu.

A lapnak a feljelentéseiről elhíresült Tényi István küldte el azt a levelet, amelyet a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatalától kapott az inkriminált hirdetések ügyében.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a nyáron komoly felhördülést okoztak az üdítőital-gyártó plakátjai, amelyeken azonos nemű párok szerepeltek, Boldog István képviselő például bejelentette, addig nem iszik Coca-Colát, amíg a cég le nem veszi a hirdetéseket. A plakátok eltávolításáért online petíció is indult – hiába: a vállalat nem fújt visszavonulót. Amikor a Sziget Fesztivál elkezdődött, ugyan leszedték a plakátokat, de eredeti tervük is ez volt: a párokat szivárvánnyal díszített palackok váltották fel.

Tényi István maga is bejelentést tett a hirdetések miatt, ezért írt neki a kormányhivatal. A dokumentumból kiderül, hogy előtte már mások is bejelentést tettek a hatóságnál, ami el is marasztalta az üdítős céget. Megítélésük szerint a Coca-Cola Magyarország Kft. megsértette a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló szóló törvény azon bekezdését, amely szerint

Hirdetés

„Tilos az olyan reklám, amely a gyermek- és fiatalkorúak fizikai, szellemi, érzelmi vagy erkölcsi fejlődését károsíthatja”.

A cégre fogyasztóvédelmi bírságot szabtak ki, és arra kötelezték, hogy a továbbiakban ne jelentessen meg a gyermek- és fiatalkorúak fizikai, szellemi, érzelmi és erkölcsi fejlődését károsítható reklámokat.

A határozat a levél szerint nem végleges.

Forrás: nlcafe

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!