Ellenzéki kampányzáró: Orbánék meg menjenek a pokolba!

Hirdetés

“Mindannyiunk közös otthonává” tenné Budapestet megválasztása esetén Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt, aki péntek esti kampányzáró rendezvényén úgy fogalmazott: “eljött a mi időnk”.

A fővárosi Madách téren tartott rendezvényen a politikus azt mondta, eljött az idő, hogy visszaadják a politika becsületét és bebizonyítsák, tisztességesen is lehet politizálni. Eljött “a mi momentumunk” arra, hogy a fővárost a 20. századból “átvigyük a 21. századba és tartsuk örökre Európában” – fűzte hozzá.

Ébresztő Budapest, ébresztő Magyarország! – szólította fel hallgatóságát Karácsony Gergely, akinek szavai szerint a hatalom olyan messzire jutott, ahonnan nincs visszaút. Nem fognak megfordulni, mennek előre, átgázolnak mindenen és mindenkin – mondta, hangsúlyozva: sehová nem lehet visszavonulni, de a szavazófülkében mindenki önmaga lehet, és ott “nektek van egy erőtök, egy igazi szupererőtök”.

Karácsony Gergely emlékeztetett, a kampány kezdetén azt mondta, hogy Budapesten a változás esélye már kézzelfogható. A kampány végén elmondható, egy karnyújtásnyira van, hogy “visszavegyük a városunkat”. A történelem azt tanítja, hogy Magyarországon a változás mindig Budapestről indul, és ez a változás már elindult – mondta.Kijelentette, néhány lépést kell megtenni, hogy teljesüljön a közös álom: Budapest legyen zöld és szabad. Arra kérte hallgatóit, legyenek részesei a változásnak, vegyék vissza Budapestet, és “adjuk vissza a jogos tulajdonosainak, adjuk vissza nektek”.

Megismételte korábbi ígéreteit, amelyek szerint az 500 millió forintnál drágább ingatlanok tulajdonosaira adót vetnek ki, fát ültetnek minden születendő gyermek után, megvalósítják a csepeli nagyerdőről szóló tervet, illetve egy zöldkorridort hoznak létre a Margit-szigettől a Római-partig. Minden rászoruló nyugdíjas támogatást kap a fűtési szezonban és felelősséget vállalnak a budapestiek egészségügyi ellátásáért – folytatta a felsorolást, hozzátéve, Budapesten addig nem épül új stadion, amíg nincs minden kerületben CT-készülék. Arra is emlékeztetett, hogy a 14 év alattiak számára ingyenessé tennék a tömegközlekedést.

Hirdetés

Az nem lehet, hogy nem lesz más a politika, mert a politika most aljas, cinikus, rátarti, pökhendi, gyűlöletkeltő és velejéig korrupt, és ez nem mehet tovább – szögezte le Karácsony Gergely. “Az a mocsok”, ami Győrben napvilágot látott, az nem egyedi eset – fogalmazott. Ahol a fideszesek úgy érzik, hogy nincs felettük kontroll, ott előre eltervezett módon lopják szét a várost és az országot. Nincs két Fidesz, egy Fidesz van, és az velejéig romlott – nyomatékosította szavait a jelölt, Zugló polgármestere, a Párbeszéd társelnöke.

A jelölőszervezetek képviselői között megszólaló Csárdi Antal LMP-s politikus azt mondta, a Fidesz is érzi, hogy elveszítette Budapestet, mert kilenc év városvezetés után eldugja saját logóját és “pár kiló krumplival akarja megvásárolni” a szavazatokat.

Az ellenzék ma a fővárosban erősebb és egységesebb, mint a Fidesz – jelentette ki a honatya. Hozzátette: azért dolgoznak, hogy Budapestnek élhető és tisztes jelene és jövője legyen.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke úgy fogalmazott: már csak kettőt kell aludni, és itt a karácsony, mert két nap múlva Budapest főpolgármesterét úgy fogják hívni, hogy Karácsony Gergely.

Az elmúlt kilenc évben még soha nem álltak ilyen közel a győzelemhez, karnyújtásnyira vannak attól, amit megálmodtak maguknak – hangsúlyozta. Két nap múlva új időszámítás kezdődik, és megkezdik a visszaszámlálást 2022-re is, mert az ellenzéki együttműködés nem ér véget vasárnap – szögezte le.

Hirdetés

Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő szerint Magyarország átmeneti időszakban van: az önkényuralmi rendszerből a nyílt diktatúra irányába tart. Az önkormányzati választás tétje az is, hogy ebből az országból ne lehessen nyílt diktatúra – hangoztatta.

Élesen bírálta Borkai Zsoltot, Győr fideszes polgármesterét. Szerinte ugyanúgy hagyják szétlopni Budapestet, mint Győrt Borkai.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke közölte, két nap múlva új fejezetet nyitnak Budapest történetében, amely tisztességesebb és tisztább lesz. Hangsúlyozta, az egész országban gyökeres változást akarnak, és minden jelöltjükért tűzbe teszi a kezét. Aki közpénzt lop, az megy; “zéró toleranciát hirdetünk” a korrupcióval szemben – közölte.A DK-t képviselő Dobrev Klára európai parlamenti alelnök szavai szerint Budapestet Tarlósék kiszolgáltatták a Fidesz oligarchikus, maffiaszerű működésének, a pártfegyelem fontosabb volt, mint a budapestiek.

Ráadásul az országot járva azzal fenyegetik a településeket, hogy nem lesz pénz fejlesztésekre – közölte. “Innen üzenem” Orbán Viktornak: “egy fityiszt lesz beleszólása abba, milyen fejlesztéseket kapnak a városok a jövőben” – fogalmazott.

Szerinte október 13-án meg kell mutatni, hogy az Orbán-kormány nem egyenlő Magyarországgal, hogy a magyarok többsége demokrata, európai, szabadságszerető.

Hirdetés
Hirdetés

“Orbánék meg menjenek a pokolba!” – mondta.

A rendezvényen felolvasták Mark Ruffalo amerikai színművész Facebookon is olvasható üzenetét, amelyben támogatásáról biztosította az ellenzéki együttműködést.

A felszólalások között a Változás néven felkonferált szimfonikus zenekar adott koncertet.

Beszédének végén Karácsony Gergely felhívta a színpadra az ellenzéki összefogás kerületi polgármesterjelöltjeit.

Forrás: Infostart
Nyitókép: Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt az ellenzéki pártok kampányzáró rendezvényén. MTI/Kovács Tamás

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!