Merkelt kitüntették, mint „a civilizáció védelmezője”

Hirdetés

A németországi és az európai zsidó kultúra reneszánszáért és a zsidó államért végzett munkájáért kitüntette Angela Merkel német kancellárt a Zsidó Világkongresszus (WJC), a Budapesten született Herzl Tivadarról elnevezett díjat hétfőn adták át Münchenben – írja az Euronews magyar nyelvű kiadása.

A német kormányfőt a WJC vezető testülete, a Végrehajtó Bizottság müncheni tanácskozásán tartott ünnepségen tüntették ki a modernkori Izrael megálmodójának nevét viselő elismeréssel.

„Együttes erővel fel kell lépni az antiszemitizmus, a rasszizmus, az iszlamofóbia, az idegengyűlölet és a homofóbia ellen. Angela Merkel helytállása ebben a küzdelemben példamutató, a német kancellár „a civilizáció védelmezője”  hangsúlyozta Ronald S. Lauder, a WJC elnöke

A WJC elnöke hozzátette, hogy Németország, Európa és az egész Nyugat érdekében hosszú kormányfői hivatali időt kíván Angela Merkelnek.

Úgy fogalmazott:„ha néha netán egy kissé kimerült, kérjük, emlékeztesse magát arra, hogy szükségünk van önre”.

Hirdetés

A WJC 2012 óta ítéli oda a Herzl-díjat évente egy-egy személyiségnek, aki kiemelkedő érdemeket szerzett a zsidók számára biztonságos és elfogadóbb, toleránsabb világ építésében. A díjazottak között van Joe Biden volt amerikai alelnök, Colin Powell volt amerikai külügyminiszter és Simon Peresz néhai izraeli államfő és miniszterelnök.

Forrás: Mandiner

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!