Szégyenlista: a Coca-Cola a világ legnagyobb szemetelője

Hirdetés

Nem sokkal utána van lemaradva a Nestlé és a PepsiCo.

Már a második éve, hogy a Coca-Cola, a Nestlé, valamint a PepsiCo világmárkák számítanak a legnagyobb, műanyaggal szennyező cégeknek globálisan.

Break Free From Plastic nevű nemzetközi mozgalom szeptemberben óriási szemétszedő akciót szervezett 50 országban, hat kontinensen, 484 ponton, 72 ezer önkéntes bevonásával, és ennek az eredménye lett aztán az a lista, amelyben felsorolják, hogy mely márkák szemetéből gyűjtötték a legtöbbet. A hulladék szelektálásakor a Coca-Cola brand volt messze a legnagyobb arányban megtalálható a műanyagszemét között: 37 országban találtak a szemetéből, a Nestlé hulladékából 31 országban, a PepsiCo-éból 28-ban.

Plasztikkal szennyezi jelentős mértékben a környezetet a Mondeléz International is (ők gyártják a Milka, Belvita és az Oreo termékeket),valamint az Unilever, a Mars, a Procter&Gamble, a Colgate-Palmolive, a Phillip Morris Internatinal és a Perfetti Van Melle.

listát itt találja.

Hirdetés

A műanyagmentes környezetért harcoló mozgalom közleményében figyelmeztet, hogy ezek a cégek általában csak látszatmegoldásokat tesznek annak érdekében, hogy kevésbé szennyezzék a bolygót, miközben még mindig nagyrészt egyszerhasználatos műanyagokba töltik a termékeiket.

Ezen felül – írják – az is csak félmegoldás, hogy a műanyagot papírral, illetve bio, azaz lebomló műanyaggal próbálják helyettesíteni, mert ezzel továbbra is csak a szemetelés kultúráját támogatják, amely végső soron nem megoldás, és ami  egyébként ahhoz vezetett, hogy teleszórtuk műanyaggal a Földet.

Forrás: hvg

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!