Világkupa a Duna Arénában: Shane Tusup mindenkit meglepett

Hirdetés

Mindenki az úszásra és az eredményekre koncentrált a Duna Arénában zajló Vlágkupán, de nem lehet elmenni a tény mellett: hosszú idő után újra egy medencénél tartózkodik exférjével, Shane Tusuppal Hosszú Katinka, a magyar úszókirálynő.

Ráadásul némileg pikánssá is teszi az esetet, hogy Tusup ezúttal új tanítványával, Ilaria Cusinatoval érkezett, ő az edzője, ő készítette fel a most a Budapesten zajló úszó világkupaversenyre is.

Korábban már sokaknak feltűnt, hogy Tusup új tanítványa, az olasz Ilaria Cusinato mennyire hasonlít Hosszú Katinkára. Most a hasonlóság még feltűnőbb, hogy egymás közelében vannak. Katinka egyébként azt mondta korábban, arra a kérdésre, tart-e exférje új úszójától: “Miért kellene tartanom tőle? Nem vagyunk egy szinten Cusinatóval!”

Nyoma sem volt a régen rá jellemző fékevesztett tombolásnak: a korábban mindig vehemens Shane Tusup a tőle megszokottnál sokkal visszafogottabban nézte végig a lelátóról a tanítványai versenyzését a Duna Arénában.

Habár a korábbi hírekkel ellentétben az utolsó pillanatban kapott edzői belépőt, furcsán sült el Tusup nagy visszatérése a budapesti FINA-Világkupán. Helyileg ott, a Duna Arénában, ahol korábban együtt dolgozott Hosszú Katinkával, és ahol többek között világbajnoki címeket is magából kivetkőzve szurkolt ki volt feleségének és egyben tanítványának a 2017-es budapesti vb-n.

Hirdetés

Azóta minden gyökeresen megváltozott: nem csak az egykori álompár kapcsolata futott zátonyra, de mintha a golfpályán tett vargabetűje után a medencékhez visszatért Tusup sem lenne a régi. Pedig előzetesen nagy várakozásokkal nézett az újrakezdése utáni első viadal elébe.

„Itt a szezon első versenye… Gyerünk, csináljuk meg! Csapjunk zajt” – írta Tusup az Instagramon.

Ehhez képest a mindig ezer fokon égő amerikai szakember – akinél annak idején gyakran hiányoltuk az önkontrollt – mintha tudatosan türtőztette volna magát a Duna Aréna lelátóján.

Persze a Világkupa-verseny előfutamai nyilván nem érnek fel egy-egy világbajnoki vagy olimpiai döntő jelentőségével, de így is feltűnő volt Katka korábbi edző-férjének visszafogott viselkedése.

Tusupnak nem is nagyon volt alkalma izgulni. Új tanítványai közül a Hosszú vetélytársának szánt olasz Ilaria Cusinato a délelőtti előfutamok során 400 gyorson a 11., 50-en csak a 25. időt úszta, így döntőbe sem jutott.

Hirdetés

A magyar úszók számára  éremesőt hozott a pénteki nyitónap.

Két számban is kettős hazai sikernek tapsolhatott a Duna Aréna közönsége: női 200 méter pillangón Hosszú Katinka győzött (2:08.55) Jakabos Zsuzsanna előtt (2:09.67), míg a szám kvangdzsui világbajnoka, Kapás Boglárka negyedik lett (2:10.92).

“Nagyon szerettem volna egy jó utolsó ötven métert úszni, de azért maradt még bennem. Ugyanakkor ez volt a mostani szezon első döntője gyakorlatilag” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok. Hozzátette, továbbra sem tervez ezzel a számmal Tokióban, hiszen időben nagyon közel rendezik a 200 méter vegyeshez.

A férfi 100 méter pillangója is kettős magyar győzelemmel ért véget: a 200 méteren világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf 51.27-tel utasította maga mögé a mezőnyt, Szabó Szebasztián 52.16-tal lett második.Milák emellett 400 méter gyorson (3:49.80) gyűjtött egy ezüstöt.

Késely Ajna 400 méter gyorson lett harmadik (4:12.32), míg Telegdy Ádám 200 méter háton (1:58.68), a 17 éves Békési Eszter 200 méter mellen (2:27.37), Lobanovszkij Maxim pedig 50 méter gyorson (22.18) egyaránt másodiknak csapott célba.

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!