Az utolsó reggel

Hirdetés

Halkan jelzett a telefonja. Így volt beállítva, elég ha ő kell fel korábban. Kint még mély sötét volt, de már ébredezett utca. A koránkelők már készülődtek. Még néhány percig az ágyban maradt, végiggondolni mi is vár rá aznap. A gyereket elvinni az iskolába, utána gyorsan a munkahelyre, kikerülve a dugókat. Nem késhet el, a múltkor is hiába hivatkozott, hogy az utcában csőtörés volt, a főnökét nem érdekelte. Csak azt látta, hogy hívatta, és ő még nem érkezett be! Nem vesztheti el ezt a munkahelyet, csak itt tudja összehangolni hogy a gyereket tudja hozni, vinni. Nem tudja másként megoldani, hisz egy hatévest nem lehet útra bocsájtani ebben a forgalomba. Kicsi még az utazáshoz. Mióta ketten maradtak, csak egymásért vannak.
Azt csizmát is meg kell venni hazafelé, tényleg nem fér be a lába a tavalyiba. Akármikor leeshet a hó, nem járhat a gyerek sportcipőben. Na majd ha úgy végez elmennek a Westendbe, ott látta azt amit a lánya szeretne.
Míg idáig jutott, már felöltözött, elkészült, készíti a reggelit. Keltegeti a kislányt, kis kócos fejére puszit nyom, hívja
reggelizni.
Közben még berakott egy mosást, centrifugálás nélkül, hogy ne legyen gyűrött. Azzal is előrébb van, majd este kitereget.
Viszonylag hamar, lezajlott a reggelizés, elkészült az uzsonna is. Mikor kiléptek az ajtón, visszanézett a lakásra. Mindent lekapcsolt, csak a mosógép duruzsolt. Az utcán mérgelődött egy sort, az a szürke golf úgy ráállt, így lehetetlen kiállni. Míg tanácstalanul körülnézett, már érezte mintha forró levegőt fújnának a fejére. Na ná, hogy megy fel a vérnyomása! Na jól kezdődik a napom, gondolta. De nem, mégse, éppen megjött a golf vezetője, némi kis manőverrel kiállt, hurrá szabad az út, ő is elindulhat. Éppen ideje, menniük kell. Útközben a kislány kérdez csacsog, a reggeli álmosságnak már nyoma sincs nála. Megemlíti a vásárlást. Jaj de jó, jaj de jó, ujjong a kislány. Anya hozok piros pontot ezért meglátod, ígéri.
A forgalom a megszokott, de ezen már nem idegesíti magát. Időben indultak, a kislány is beért a csengetés előtt. Milyen megható volt a Pötyitől, így nevezi a lányát, még visszaszaladt a kaputól, még egy búcsú pusziért.
Na egy feladat teljesítve, irány a munkahely!

Már a benti dolgokon jár az esze. Még az előzőnapi feladatot kell folytatnia . Valami statisztikai kimutatás, nem is igazán értette minek ez. De mindegy, ezt kiadták, meg kell csinálni…….
Mire idáig jutott gondolataiban, egy nagy lökést érzett, egy csattanást, utána fordult az autó többször is, és ő nem tudta mi ez? Fékcsikorgás, az autólemez sikolt az aszfalton, és ő milyen fura, fejjel lóg lefelé, közben érzi a meleg vér csorog végig a nyakán . Mi ez mi történt? Fel sem fogta. Nekem jöttek, vagy mi történt mért borultam fel? Közben emberek veszik körül a fejtetőn álló autót. Távolról már hallatszik egy sziréna. Mozdulna, de sem a keze, sem a lába nem akarja amit az esze diktál…..Szólni sem bír, valami nyák valami fojtogató került a légcsövébe, kevés a levegő. Kérdezgeti valaki , asszonyom észnél van, mije fáj? Ne mozduljon, mindjárt itt a mentő! Milyen kedves ez a fiatalember…….Minek a mentő? Kinek kell? Ő jól van, csak segítség ki a biztonsági övből. Neki menni kell dolgozni……Milyen távoli lett minden. Még látja az embereket, hallja őket, de nem érti. valami puhaság valami melegség veszi körül. Milyen jó így. Semmi nem fáj, semmit nem érez. Mintha utazna…..ez jó. Jaj de nem, ő nem mehet el, akkor mi lesz Pötyivel, négyre érte kell menni! Ki fogja őt hazavinni ha ő nem?
Pötyi…….mire ezt végig gondolja, már elindult…..
Már nincsenek hangok, nincsenek emberek, csak egy távoli hívogató fény………..
Reggel a hírekben bemondták, egy részeg sofőr balesetet okozott a körúton. A vétlen autós egy fiatal nő, a helyszínen életét vesztette………..

Forrás: Facebook

Fotó: internet

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!