Eddig tartott: borul az ellenzéki összefogás

Hirdetés

Nekiugrott a helyi Momentum a DK-nak Erzsébetvárosban, mert Erzsébetvárosban és Újbudán is Gyurcsány ügyvédjét, a korábban súlyos bűncselekmények gyanúja miatt az előzetest is megjáró Czeglédy Csaba irodáját bízták meg a korábbi kerületi vezetés gazdálkodásának átvilágításával.

Az ellenzék helyzetéről, és annak jövőbeli kilátásairól sokat elárul, hogy a nemrégiben még az előzetesben lévő Gyurcsány-ügyvédet, a korábban többek közt költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csabát bízták meg a DK-s kézre kerülő Újbuda és Erzsébetváros gazdálkodásának átvilágításával – írja az Origo.

A DK-s polgármestereket korábban támogató, és velük szövetséges Momentumnak viszont nem tetszik Gyurcsány ügyvédjének megbízása.

A közösségi oldalukon azt írták: „A Momentum képviselői egyik kerületben sem tudtak előre Czeglédy kiválasztásáról, a döntést polgármesteri hatáskörben, egyeztetés nélkül hozták a kerület vezetői. Sőt, még ma sem áll rendelkezésünkre egyértelmű információ a megbízás státuszával kapcsolatban.”

Amiatt méltatlankodnak, hogy Gyurcsány ügyvédje korábban az MSZP politikusa volt, így nem elfogulatlan: Czeglédy ügyvédi irodájának megbízása nemhogy nem szolgálja a közbizalom helyreállítását a Fidesztől átvett önkormányzatokban, de az ellenzék hitelességét rombolja, hogy egy pártközeli, egyértelműen nem független, korábbi MSZP-s politikust bíz meg önkormányzati cégek átvilágításával.

Hirdetés

Ezt követően pedig arra is felhívják a figyelmet, hogy Gyurcsány ügyvédje nem csak a jobboldali kormányváltást követően akadt az igazságszolgáltatás horgára, hiszen korábban is elítélték már a mostanihoz hasonló, súlyos ügyekben: Czeglédy Csabát a magyar bíróság már elítélte, és jelenleg is bírósági eljárás van ellene folyamatban. De emlékeztetnek arra is, hogy Czeglédy Csabát 2010 előtt is ítélték már jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt – emeli ki a lap.

A VII. kerületi Momentum tehát ellenzi Gyurcsány ügyvédjének megbízását.

„Mindannyian tiszta és átlátható önkormányzatot, önkormányzati munkát ígértünk a választóinknak és mi bízunk benne, hogy mindannyian komolyan is gondoltuk ezt. Ebbe nem fér bele, hogy a DK polgármesterei rohamtempóban önhatalmúlag Czeglédy Csabát bízzák meg egy nagy közbizalmat igénylő munka elvégzésével.

A Momentum erzsébetvárosi képviselőcsoportjaként határozottan ellenezzük, hogy Czeglédy Csabát bízzuk meg az elmúlt évek önkormányzati működésének és cégeinek átvilágításával – írták.

A Momentum tiltakozásának hitelességét némileg árnyalja, hogy nehezen hihető, hogy csak most fogták fel kikkel is szövetkeztek.

Hirdetés

Forrás: Magyar Nemzet

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!