Hatalmas fordulat jöhet: Salvini pártja bekerülhet az Európai Néppártba?

Hirdetés

Felvette egymással a kapcsolatot az Európai Néppárt és Matteo Salvini Liga pártja, a néppártnak ugyanis hiányzik egy erős olasz delegáció – idézi a Mandiner a Corriere della Sera olasz napilapot.

A milánói Corriere della Sera információi szerint a háttérben megtörtént a kapcsolatfelvétel az Európai Néppárt (EPP) és Matteo Salvini Liga pártja között. A legolvasottabb olasz napilap úgy látja, hogy a Liga a legutóbbi, nagyjából egyéves kormányzásából levont egy fontos tanulságot: meg kell erősítenie nemzetközi kapcsolatait. A Liga részéről nyilatkozó források szerint ez volt a párt Achilles-sarka.

Éppen ezért az elmúlt időszakban elkötelezték magukat az euró megtartása és az erős transzatlanti kapcsolatok irányába is. Most pedig – a  neten hetente tízmillió olasz által olvasott – Corriere forrásai „közeledésre utaló jelekről” számoltak be az EPP irányába.

Ami a Néppárt érveit illeti, az európai pártcsaládnak nagyon hiányzik egy erős olasz delegáció, mióta Silvio Berlusconi pártja meggyengült. Bár most még a Liga csak a távolban látszik – miután nem szavazták meg Von der Leyen bizottsági elnökségét – de a közeledés részükről is megindult.

A milánói lap arra is felhívja az olvasói figyelmét, hogy ez már nem a régi Néppárt. A nyugati tagpártok látványos gyengülésével ugyanis a németek után a lengyelek és a magyarok frakciója a legerősebb az Európai Parlamentben.

Hirdetés

Forrás: atv

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!