Jogerős: halálra ítélték a skandináv lányokat kivégző terroristákat

Hirdetés

 A marokkói terrorizmusellenes bíróság szerdán helybenhagyta az iszlamisták halálos ítéletét, akik tavaly decemberben Marokkóban kivégeztek két skandináv turistát az Iszlám Állam nevében.

Abdessamad Ejjoud,25 éves radikalizálódott utcai árus bevallotta, hogy a halálos expedíció szervezését két társával, Younes Ouaziyaddal, aki egy 27 éves ács és a 33 éves Rachid Afattival és a 33 éves Abderrahim Khayalival.

Mint ismeretes a 28 éves norvég Maren Ueland és a 24 éves dán Louisa Vesterager Jespersen túrázással akarta tölteni az ünnepeket, ezért utaztak Marokkóba. Az egyik éjjel négy férfi berontott a sátrukba, és brutális módon kivégezték őket.

Pár nappal ezután felkerült az internetre egy videó, amin az látszik, hogy az egyik nőt élve lefejezik.

A másik nő haláláról csak annyit lehet tudni, hogy többször is leszúrták.

Hirdetés

A gyilkossági ügyben összesen 24 gyanúsított állt bíróság elé, szándékos emberölés, illegális fegyvertartás, illetve terrorcsoport létrehozása vádjával.

A négy férfi – az ügy fő vádlottjai – néhány nappal a brutális kettős gyilkosság előtt fogadott hűséget videón az Iszlám Állam terrorszervezetnek.

A Szalé városban ülésező bíróság halálra ítélte a három elkövetőt, illetve életfogytiglani börtönbüntetésre az ügy negyedik fő vádlottját, emellett a többi gyanúsítottra 5-től 30 évig terjedő szabadságvesztést szabott ki.

 

A terroristák védőügyvédje kijelentette, hogy a Legfelsõbb Bírósághoz fordul, hogy pszichiátriai vizsgálatot kérjen védenceire.

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!