Nagy volt a riadalom: kiürítették az amszterdami repteret

Hirdetés

Szerda este kommandósok és mentők lepték el Amszterdam Schiphol repülőterét, miután a hatóságokat egy esetleges géprablási kísérletről értesítették. Az intézkedés során lezárták és kiürítették több részét a reptérnek. Végül nem történt sérülés, az érintett madridi gépről is mindenki leszállt épségben, a riasztás tévesnek bizonyult.

Feltételezett géprablási kísérlethez riasztották szerda este a holland hatóságokat, miután a kezdeti hírek alapján három késsel felfegyverkezett férfi megpróbálta eltéríteni az Air Europa Madridba tartó járatát, 27 fő személyzettel és utassal a fedélzetén.

A helyszínre nagy erőkkel szálltak ki a hatóságok, több részét lezárták a reptérnek, tömegjelenetek alakultak ki.

A helyzet viszonylag gyorsan megnyugtatóan rendeződött. Először arról lehetett hallani, hogy mindenki épségben leszállt az indulásra váró gépről, majd az is kiderült, hogy vaklárma volt az egész. Utólag úgy tűnik, az egyik pilóta éppen demonstrálni akarta egy gyakornoknak a kommunikációs berendezéseket, és akkor nyomta meg tévedésből a vészjelzést.

Az Air Europa hivatalosan közölte, hogy a rendőrségi reakciót kiváltó gépeltérítési jelzést tévedésből aktiválták, nem volt senki veszélyben.

Hirdetés
Semmi nem történt, az összes utas biztonságban van és várja, hogy indulhasson. Nagyon sajnáljuk a történteket – áll a társaság közleményében.

A helyzetet bonyolította, hogy nem sokkal a reptéren elrendelt vészhelyzetet követően az utrechti vasútállomást is kiürítették. Ott a tűzriasztó szólalt meg, ami ugyancsak hamis riasztásnak bizonyult, és már a reptéri körülmények vizsgálata során kizárták, hogy a két eset között összefüggés lenne.

 

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!