Németország menetrendszerű járatot üzemeltet a migránsoknak

Hirdetés

A megegyezés alapjául az ENSZ migrációs csomagja szolgál, melynek partnerszervezetével kötött szerződést Németország.

Az ország a Nemzetközi Migrációs Intézettel és Etiópiával kötött márciusban megállapodást a tavaly elfogadott ENSZ migrációs paktum szellemében. Németország átvállalta az Etiópiában tartózkodó szomáliai, eritreai, jemeni és dél-szudáni migránsok egy részét, és márciustól októberig mintegy 500 bevándorlót költöztetett át új hazájukba, ám októbertől havi szinten tervez 200 körüli bevándorlót szállítani Addis Ababából, az afrikai ország fővárosából Kasselbe – írja a 888.hu.

Október végén 154 szomáliai migráns érkezett repülőn, és nemsokára, november közepén érkezik az újabb adag, 220 bevándorló.

A szervezetről annyit érdemes tudni, hogy 16 országba szállít migránst a nagyjából 150 partnerországból. 2016 óta például 4000 migránst szállított 36 repülőjárattal Etiópia különböző táboraiból a fővárosi elosztóközpontba, hogy ott várják az újraelosztásukat nyugati országokba.

„Fontos, hogy a biztonságos szállítás révén elősegítsük a menekültek zökkenőmentes áttelepülését” – nyilatkozta Milun Jovanovic, a szervezet etiópiai műveleti felelőse, majd büszkén hozzátette: Örülünk, hogy a menekültek élvezték ezt a megkönnyített charter repülést az indulástól az érkezésig minden gond nélkül

Az ENSZ adatai szerint egyébként a dominánsan keresztény afrikai országban 22885 migráns volt 2018 szeptemberében, melyek közül csupán 868 volt gyermek, többségében fiatal muszlim férfiakról van szó Eritreából és Szomáliából.

Hirdetés

Forrás: 888

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!