Rajtaütéseket tartott a német rendőrség migránsellenes kommentek miatt

Hirdetés

Németországban nem lehet csak úgy véleményt nyilvánítani az interneten, ha a hatóságok gyűlöletkeltőnek tartanak egy kommentet, akkor előállíthatják az “elkövetőt”.

A Junge Freiheit beszámolója szerint szerdán kilenc tartományban tartott razziát a BKA (Bundeskriminalamt, azaz nagyjából szövetségi bűnügyi hivatal) a “gyűlöletkeltő” kommentek miatt. 21 esetben házkutatást tartottak, valamint kihallgatták a potenciális elkövetőt. A hatóságok tájékoztatása szerint minden esetben “szélsőjobboldali gyűlöletkeltésről” van szó.

“A cél az volt, hogy megvédjük az állampolgárainkat az internetes gyűlölködéstől, különös tekintettel a közösségi média felületein” – indokolta a razziát a brémai rendőrség szóvivője.

Brémában egyébként egy 60 éves férfi lakására szálltak ki a rendőrök, mert a férfi korábban az amerikai és az izraeli katonákkal kapcsolatban tett közzé “uszító, gyűlölködő” megjegyzéseket. Berlinben egy 48 éves férfit azért hallgattak ki, mert közelebbről nem meghatározott “önkényuralmi jelképet” posztolt az interneten.

Németországban a “gyűlöletkeltő” kommentekért – azok súlyossága (?) alapján – akár öt év börtönt is kiszabhatnak.

Hirdetés

A leggyakoribb internetes bűncselekmény egyébként az “uszítás”, a törvénysértő kommentek 80 százaléka ilyen. Jelenleg öt esetben folyik eljárás.

A razziát Bajorországban, Baden-Württenbergben, Berlinben, Brandenburgban, Brémában, Hessenben, Észak-Rajna-Vesztfáliában, a Saar-vidéken és Szászországban tartották meg.

Mindeközben a német kormány olyan törvénytervezetet készít elő, amelyben arra kényszerítené a közösségi médiát, hogy automatikusan és önállóan jelentsék a rendőrség számára az olyan kommentelők IP-címét és személyes adatait, akik negatív véleményt nyilvánítanak a migránsokról.

Forrás: harcunk.info

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!