Varga Mihály nagy bejelentést tett Moszkvában

Hirdetés

Magyarország kész megkezdeni a tárgyalásokat, hogy teljes jogú tagként csatlakozzon az Eurázsiai Fejlesztési Bankhoz – jelentette be Varga Mihály a pénzintézet moszkvai konferenciáján, írja az Infostart.

A pénzügyminiszter kiemelte: a jelenleg hat államra és így 185 milliós piacra kiterjedő fejlesztési bankhoz történő csatlakozás a magyar vállalkozásoknak újabb piacokat és forrásokat, a magyar gazdaságnak új beruházásokat jelenthet.

Magyarország csatlakozásával komoly lehetőségek nyílhatnak meg a világ két kiemelkedő ütemben fejlődő régiója között – emelte ki Varga Mihály megjegyezve, hogy mindez új befektetéseket és vállalati együttműködéseket, valamint további piacokra való belépést jelenthet a magyar gazdaság szereplőinek.

Amennyiben a csatlakozási tárgyalások eredményre vezetnek, egy olyan tőkeerős pénzintézet tagja lehet Magyarország, amely a hitelminősítők szerint is határozott pénzügyi profillal rendelkezik, működése megfelel a nemzetközi elvárásoknak, és finanszírozott projektjein keresztül hozzájárul az érintett országok fejlődéséhez – szögezte le a tárcavezető.

Úgy fogalmazott:  ezek döntően a közlekedési infrastruktúrát, az ipari termelést és a megújuló energiát érintő fejlesztésekhez kapcsolódnak, amelyek napjainkban is meghatározók a gazdaságfejlesztési törekvésekben.

Hirdetés

Az EDB működési területe jelenleg hat államra – Oroszországra, Kazahsztánra, Örményországra, Fehéroroszországra, Kirgizisztánra és Tádzsikisztánra – terjed ki.

Varga Mihály a magyarországi befektetői környezetet ismertetve kifejtette:

  • Magyarország jelenleg az Európai Unió leggyorsabb ütemben bővülő gazdasága,
  • a GDP arányos államadóssága évről évre csökken,
  • vállalkozásbarát adó- és támogatási rendszert folytat,
  • egyben Európa egyik legbiztonságosabb országa.

A pénzügyminiszter elmondta: a politikai stabilitás és a kiszámítható gazdaságpolitika eredményeként a beruházási ráta a tavalyi 25 százalék után idén megközelítheti a 30 százalékot.

Forrás: Infostart

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!