Csak mert nem léteznek a migrik: több mint 300 millió eurót költött Ausztria határvédelemre

Hirdetés

Több mint 300 millió euróba – csaknem 100 milliárd forint – került eddig Ausztriának az illegális bevándorlás feltartóztatását célzó, 2015-ben bevezetett határellenőrzés – jelentette az APA osztrák hírügynökség szombaton a védelmi és a belügyminisztérium adataira hivatkozva.

Wolfgang Peschorn belügyminiszter a Szociáldemokrata Párt (SPÖ) kérdésére válaszolva elmondta, hogy a tárca határvédelmi kiadásai 2015 szeptembere óta több mint 130 millió eurót tesznek ki, és ehhez jön még hétmillió euró 2020 májusáig. A 130 milliós kiadásból 115 millió a túlórák kifizetését szolgálta, a többi pedig dologi kiadásokét, főleg utazási költségekét – tájékoztatott a miniszter, hozzátéve, hogy a rendes béreket nem vették bele ebbe a kimutatásba.

Tavaly szeptembertől 2019 novemberéig mintegy ezer migránst tartóztattak fel a határokon. Ehhez jön még mintegy 120 embercsempész elfogása. A legtöbb migránst Burgenland (Őrvidék) tartományban tartóztatták fel, a legtöbb embercsempészt pedig Karintiában fogták el. Thomas Starlinger védelmi miniszter szeptemberben közölte, hogy az osztrák hadsereg határvédelmet támogató művelete 2015-től 2019 júniusáig 169 millió eurót emésztett fel.

Forrás: kuruc.info

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!