Csendőrök védik a holokauszttúlélőt az újfasisztáktól Olaszországban

Hirdetés

Két csendőr kíséri a nap huszonnégy órájában Liliana Segre olasz szenátort, holokauszt-túlélőt, miután célpontja lett egy újfasiszta csoportnak – írja az MTI-re hivatkozva a harcunk.info.

Az állandó védelmet Milánó prefektusa rendelte el Liliana Segre biztonsága védelmében.

Az 1930-ban született Liliana Segrét 1944-ben szállították Auschwitzba családjával együtt. A koncentrációs tábort szerencsésen túlélte és még most, 89 évesen is jó egészségnek örvend.

A 2018-ban örökös szenátornak kinevezett Liliana Segre októberben hozta nyilvánosságra, hogy naponta több száz fenyegető, antiszemita üzenetet kap az interneten.

Ezt követően az olasz parlament különbizottságot állított fel Liliana Segre vezetésével a “gyűlöletbeszéd megfékezésére, az antiszemitizmussal és a rasszizmussal szemben”.

Hirdetés

A bizottság felállítására a jobbközép és jobboldali pártok nemmel szavaztak vagy tartózkodtak. Giorgia Meloni a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke ezt úgy magyarázta, hogy Liliana Segrét a baloldali kormánypártok eszközként használják fel a jobboldal lejáratására.

Az Új Erő (FN) fasiszta csoport kedden transzparenssel tiltakozott egy milánói színház előtt, ahol Liliana Segre találkozott szélsőbaloldali fiatalokkal. A felirat szerint Liliana Segrét a milánói baloldali városvezetés védi, de az olasz nép ezt nem tűri tovább.

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!