Évi egymilliárdba kerül Karigeri az adófizetőknek

Hirdetés

Ismételten bebizonyosodott: hatalmas osztozkodás lett Budapesten a nagy ellenzéki összefogásból – írja a Magyar Hírlap.

Gyurcsány Ferenc, Fekete-Győr András és Karácsony Gergely olyan látványosan alakította át balliberális kifizetőhellyé a fővárost, hogy az már a 24.hu-nak is szemet szúrt. A leglátványosabb pozícióhalmozás és közpénzszórás az őszi önkormányzati választás után a Karácsony vezette fővárosi önkormányzatnál, valamint a DK, az MSZP és a Momentum által irányított kerületekben történt.

Csak az alpolgármesteri illetménynövekedés közel egymilliárd forintos pluszkiadást generál az újonnan felálló önkormányzatoknak, ugyanakkor a budapestiek még mindig nem kaphatnak komplex képet Gyurcsányék közpénzszórásaiból, mivel a polgármesteri, alpolgármesteri bérek mellett megemelték az ellenzéki kerületek képviselő-testületi tagjainak illetményeit, de ehhez kapcsolódnak azok a kinevezések is, amelyek a balliberális holdudvart juttatják pozíciókhoz, kifizetőhelyekhez a fővárosi és a kerületi cégeknél. Példaként említhetjük Draskovics Tibor, Lakos Imre és Havas Szófia újdonsült pozícióit, amelyek öt év alatt több tízmillió forint közpénzt emészthetnek majd fel.

A 24.hu cikke szerint: a fővárosi adófizetőknek évi egymil­liárd forintba kerülnek az új kerületi vezetők, vagyis a portál az alpolgármesteri pozícióhalmozásból eredő bértöbblet mellett belekalkulálta a polgármesteri illetményeket is.

A legdrágább városrészek közé szinte csak a szivárványkoalíció által irányított kerületek tartoznak. Ilyen Újbuda, ahol a korábbi kettő helyett négy alpolgármestert nevezett ki a DK-s László Imre, a kerület bérköltsége így 66 millió forint lett évente. Hasonló a helyzet Óbudán, az MSZP-s Kiss László növelte háromról ötre a helyettesek számát, amelynek köszönhetően évi 63 millió forint lett a bérköltség. Csakúgy, mint a szo­cia­lista irányítású Pestszentlőrincen, ahol a korábbi három helyett négy alpolgármestert választott az ellenzéki többségű képviselő-testület. Bár Zuglóban is csak eggyel nőtt a helyettesek száma, a bérköltség a legmagasabbak közé tartozik.

Hirdetés

Forrás: Magyar Hírlap

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!