Fontos változás jön: minden banki ügyfelet érint

Hirdetés

Ezentúl minden év elején számíthatunk majd egy részletes éves kimutatásra.

Január 31-ig minden banknak egységes, részletes díjkimutatást kell kiküldenie a bankszámlához kapcsolódó összes díjról (bankkártya, átutalások, hitelkártyadíjak stb.) az ügyfelei részére a megelőző 5 hónapra vonatkozóan, az egységes díjjegyzék pedig augusztus óta elérhető a bankoknál. Ezentúl minden év elején számíthatunk majd a részletes kimutatásra, amiből kiderül, mennyit és miért fizettünk nekik a számlavezetéshez kapcsolódóan – írta meg a Portfolio.

Az új banki díjkimutatással ugyan mindenki számára láthatóvá válnak a tényleges költségek, amiket az ügyfelek lehet, hogy a havi számlakivonatukon nem minden hónapban követnek figyelemmel, ám a kimutatás részletessége és a költségek összege hidegzuhanyként hathat.

A portál összegzése szerint többek között információt kap minden banki ügyfél a számlavezetés, az internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás, az sms-szolgáltatás, a telefonos bankolás költségeiről, továbbá arról, mennyibe került a belföldi forintátutalás, a készpénzfelvétel (itthon vagy külföldön), az egyes igazolások kiállítása, a limitmódosítás, mennyi a betéti- és hitelkártyák és az ezekkel való vásárlás díja bel- és külföldön.

Forrás: napi.hu

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!