Halálos szélvihar pusztít Nyugat-Európában

Hirdetés

Spanyolországban és Portugáliában nyolc ember halt meg, Franciaországban pedig egy ember eltűnt.

Egy 32 éves dél-koreai nő szombaton belehalt sérüléseibe, miután Madridban a rendkívül erős szélviharban egy középületről lehulló kődarabok találták el – közölte Enrique López, a helyi kormányzat egészségügyi minisztere. Az épületet 2015-ben vizsgálták át, akkor kifogástalan állapotban volt – mondta.

Egy hatvanas éveiben járó holland férfi pénteken fulladt a vízbe szörfözés közben a délnyugat-spanyolországi Huelva tartományban – közölték szombaton a mentőszolgálatok.

Egy férfi szombaton halt meg, amikor az autóját a dél-spanyolországi Granada tartománybeli Huescarban elsodorta a megáradt folyó.

A délnyugat-franciaországi partok közelében egy férfinak nyoma veszett a Földközi-tengeren, miután kiesett egy vitorlásból.A vihar kitörése óta összese hatan haltak meg Spanyolországban és ketten Portugáliában, ahol szombaton leállították Lisszabon és Porto között a vasúti közlekedést, mert a síneket elöntötte az ár.

Hirdetés

A francia Riviérán és Korzikán ismét heves esőzés és erős szélrohamok voltak pénteken.

Korzikán valamennyi repülőtér zárva tart vasárnap, és komoly fennakadások várhatók a tengeri közlekedésben is. Ajaccio repülőterét a szokatlanul magas árvíz miatt kellett bezárni.Az Elsa még jóformán el sem haladt, máris egy újabb, Fabien nevű szélvihar tombolt Spanyolországban, ahol Galícia tartományban 170 kilométer/órás szeleket mértek, ezért 14 repülőjáratot töröltek. Tizenhárom másik járatot a galíciai repülőterekről Spanyolország más városaiba és Portugáliába irányítottak át.

A szélvihar okozta károk miatt Galíciában 8000 háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás, ezért Galíciában és a szomszédos Asztúriában a legmagasabb fokozatú, vörös riasztást adták ki.

Forrás: Infostart

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!