Kárpátaljai magyarokon segítenek a nógrádi mentősök

Hirdetés
December 6-án indult útnak Kárpátaljára a pásztói és a komáromi mentőállomás kisbusza, benne ajándékokkal a határon túl élő magyaroknak – adta hírül a Kisalföld.
A tartós élelmiszer mellett vittek gyógyászati segédeszközöket, higiéniai kellékeket, ruhákat és játékokat.

A lap azt írja: a kárpátaljaiak megsegítésének alapötlete Frics Gyula pásztói mentőtiszttől származik. Ő így emlékszik vissza a kezdetekre.

„2018 nyarán egy kombi személyautó vásárlása kapcsán kaptam az ötletet, hogy egy kis segítséget vigyek a határon túli honfitársainknak. Mivel jelenleg a kárpátaljai magyarság van a legnehezebb helyzetben, őket kerestem. Sikerült rátalálni két munkácsi segélyszervezetre, a Szent Márton és a Szent Erzsébet karitászra. Kezdeményezésemet nagy örömmel fogadták és biztosítottak afelől, hogy az általunk gyűjtött adomány gyorsan eljut a legszegényebbekhez. A szűk másfél év alatt számtalan támogatót találtam. Idén ez már a harmadik utunk lesz. Ezúttal kollégáimat, az Országos Mentőszolgálat dolgozóit szólítottuk meg” – mondta el Frics Gyula.

A nógrádi mentőállomás hamar partnerre talált a komáromiakban, így Mikulás napján Váraczi Nikolett komáromi mentőtiszt is útra kelt Kárpátalja felé.

„Miután Gyula megkeresett, elkezdtük az adománygyűjtést a kollégák között. A vártnál sokkal sikeresebb lett a kezdeményezés, hiszen nemhogy egy autót, hanem egy egész kisbuszt sikerült megtöltenünk tartós élelmiszerrel, gyógyászati segédeszközzel, higiéniai kellékekkel, ruhákkal és játékokkal. Volt olyan kolléga, aki a szolgálat befejezése után ment el vásárolni és hozta vissza az adományát. Nagy örömünkre szolgál, hogy Nógrád megye mentőállomásai és a komáromi mentőállomás összefogott, hiszen mindketten elkötelezettek vagyunk az önkénteskedésben, kiváltképp így advent időszakában” – tudtuk meg az indulás előtt Váraczki Nikolett-től. A mentőtiszt hozzátette, hogy ez csupán „csak” egy csepp a tengerben, de ezek a cseppek most sokak arcára csalnak mosolyt.

A mentősök kisbusza is felajánlásból érkezett, azt Sóshartyán község felajánlásából kaphatták, teljesen térítésmentesen.

Hirdetés

Forrás: kisalfold.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!