Leesett az első hó, káosz az országban: rengeteg a baleset, késnek a buszok, járatkésés a reptéren is

Hirdetés

Hétfőn reggel az ország számos települése havazásra ébredt, esetenként ónos eső is esett. A közlekedésben tapasztalhatóak voltak fennakadások.

Az Útinform tájékoztatása szerint az ország nyugati és déli részén az eső, havas eső miatt az útburkolat mindenütt nedves, míg az északi, keleti, valamint a középső országrészben a változó intenzitású havazás miatt az úttest mindenhol sónedves, havas, hókásás. A katasztrófavédelem szerint már kora reggel nagyon sok baleset történt az utakon.

8:26 – Keresztbe fordult egy kamion a 3-as úton

Egy rakomány nélküli kamion keresztbe fordult az úttesten Gödöllő térségében. Az út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

8:11 – Tetejére borult egy autó

Hirdetés

Lesodródott az útról, és a tetejére borult egy autó a 3-as főút 73-as kilométerénél, Atkár térségében. A mentők is a helyszínen vannak

7:43 – Fának ütközött egy autó

Lesodródott az úttestről, és egy út menti fának ütközött egy autó Győr-Moson-Sopron megyében, a Halászi és Máriakálnok közötti úton.

7:26 – Felborult egy kisteherautó Pest megyében

Felborult egy kisteherautó a Páty és Budakeszi közötti úton. A tűzoltók megkezdték a mentést.

Hirdetés

7:23 – Baleset az M6-oson

Egy autó a belső szalagkorlátnak ütközött az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 99-es kilométernél, Paks térségében. A balesetben nem sérült meg senki. A rendőrség tájékoztatása szerint forgalom csak a műszaki és a külső sávon haladhat, emiatt lassú haladásra kell számítani.

Jégteleníteni kell a repülőgépeket, ezért késésekre kell számítani a Budapest Airport tájékoztatása szerint. Az ónos eső és az ilyen időben kötelező repülőgép-jégtelenítés miatt a kiszolgálás a szokásosnál lassabb, ezért késések várhatóak – írta a Budapest Airport a honlapján.

Arra kérik az utasokat, hogy figyeljék a Budapest Airport járatinformációs felületeit (bud.hu, mobil applikáció), és szükség esetén lépjenek kapcsolatba légitársasággal.

“Főváros-szerte a havazás miatt latyakos, csúszós az utak burkolata. A BKK-járatok megnövekedett menetidővel közlekednek. A magasabban fekvő területeken és a mellékutcákban jeges útszakaszok is lehetnek” – írja közösségi oldalán a BKK.

Hirdetés
Hirdetés

A Budapesti Közlekedési vállalat emellett azt is tudatja, hogy

– a 219-es autóbusz rövidített útvonalon, a Saroglya utca és Csillaghegy között jár,
– a 12-es villamos ismét a teljes vonalon közlekedik,
– a 39-es autóbusszal újra a teljes vonalon utazhattok,
– a 149-es autóbusz egy időszakos kiesést követően ismét közlekedik.

– 80A trolibusz helyett a Keleti pályaudvar M és a Puskás Ferenc Stadion M között az M2-es metróval lehet utazni áramellátási hiba miatt.

– A 8E autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Farkasréti temető és a BAH-csomópont közötti megállóit a csúszós útburkolat miatt

– A 140-es autóbusz rövidített útvonalon jár, nem érinti a Művelődési Ház és a Dióskert megállót a havazás miatt

– A Libegő nem üzemel a havazás miatt

A MÁV arról tudósít honlapján, hogy a Budapest–Vác–Szob, a Budapest–Vácrátót–Vác, a Budapest-Lajosmizse és Budapest–Cegléd–Debrecen–Záhony vonalon vonalon 30-60, esetenként 60-80 perccel hosszabbodott meg a vonatok menetideje.

A Nyugati pályaudvaron a havazás miatt nehézkes a váltóberendezések kezelése, vonattorlódások alakulnak ki a Nyugati előtt.

A Lajosmizséről Budapestre tartó 2959-es S21-es személyvonat csak Kőbánya-Kispestig közlekedik. A Nyugatiból 7:18-kor Lajosmizsére induló S21-es személyvonat Kőbánya-Kispestről indul 7:33-kor. A Ceglédről Záhonyba 8:24-kor induló személyvonat a teljes útvonalon nem közlekedik a mai napon.

Jelentősen megnőtt a Budapest-Hatvan közötti InterCity-pótló autóbuszok menetideje, mert Pécel és Isaszeg, valamint Gödöllő és Máriabesnyő között balesetek miatt leállították a közúti forgalmat, így az M3 autópályán és a 3-as úton is lassabb a közlekedés.

Nem járnak a vonatok Bakonyszentlászló és Zirc között, mert egy Győrből Veszprémbe tartó személyvonat egy kidőlt fára futott. A vonat nem siklott ki, de a meghibásodás miatt az arra utazóknak késésre kell számítani – derül ki a Mávinform közleményéből.

 

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!