Nyomozás indul Gyuri bácsi ellen, a vád: hazaárulás

Hirdetés

Hazaárulás miatt indíthat nyomozást a rendőrség Soros György ellen, miután a megjelent hírek szerint személyesen próbálta megakadályozni, hogy Magyarország megkapja az uniós bővítési posztot az új Európai Bizottságban.

Sorost emiatt néhány napja feljelentették az ügyészségen, ahonnan az állam elleni bűncselekmények ügyében hatáskörrel rendelkező Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI) továbbították a feljelentést. A rendőrök a dokumentum megérkezése után dönthetnek az eljárás megindításáról – írja a Pesti Srácok.

Mint ismeretes,  a Magyar Nemzet írt arról néhány napja, hogy Soros György minden követ igyekezett megmozgatni annak érdekében, hogy Magyarország ne kaphassa meg a bővítési és szomszédságpolitikai portfóliót. A lap nemzetbiztonsági forrásból származó értesülései szerint novemberben Soros felhívta telefonon a Német Külpolitikai Társaság elnökét, Daniela Schwarzert. A milliárdos azt kérte tőle, járjon közben Angela Merkel német kancellárnál azért, hogy ne a magyar biztosjelölt kapja a bővítési és szomszédságpolitikai portfóliót. Mint írták, Schwarzer közölte a milliárdossal, teljesen kizárt, hogy ennyire direkt politikai tanácsot adjon a kancellárnak.

A lap információi szerint Daniela Schwarzer közbenjárása elmaradt, a magyar jelölt, Várhelyi Olivér pedig bővítési biztos lesz. A Német Külpolitikai Társaság (DGAP) az Indexnek ezt tagadta, ám a nemzetbiztonsági bizottság múlt heti ülése után Halász János, a Fidesz parlamenti frakciójának szóvivője stábunknak azt nyilatkozta: a hírszerzési jelentések nem cáfolták azt a sajtóállítást, miszerint Soros György megpróbálta megakadályozni Várhelyi Olivér biztosi kinevezését. A szóvivő hangsúlyozta: az ülés célja nem az eset következményeinek vizsgálata volt, azonban várható reakció a kormány részéről az ügyben.

Mindezek miatt Tényi István feljelentést tett hazaárulás miatt (Soros magyar állampolgár is, igaz, korábban felmerült, hogy állampolgárságát nem tudja igazolni) a Fővárosi Főügyészségen és az ügy kivizsgálását kérte.

Hirdetés

A Pesti srácok szerkesztői keresték a főügyészséget,  azt a választ kapták, hogy az ügyészség a feljelentést az állam elleni bűncselekmények ügyében hatáskörrel rendelkező Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI) továbbította. Amint megérkezik hozzájuk a dokumentum, a rendőrség dönthet a nyomozás megindításáról, esetleg a feljelentés-kiegészítés elrendeléséről, vagy a feljelentés elutasításáról.

A Btk. szerint hazaárulást egyébként az a magyar állampolgár követ el, aki “Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn”. Ha ezt szigorúan vesszük, kétséges, hogy Sorossal szemben megáll a hazaárulás gyanúja, igaz, azt nem tudni, milyen információk szerepeltek még a fentebb említett hírszerzési jelentésekben.

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!