VIDEÓ-Dzsihadista támadás Svédországban

Hirdetés

Terepjáróval tört be egy svédországi kézilabdacsarnokba egy feltételezett dzsihadista szombat este.

A férfi „Allahu Akbart” kiáltott, amikor behatolt járművével a pályára, ahol éppen 14 évesek játszottak. A támadásban szerencsére senki sem sérült meg – írta a V4NA hírügynökségre hivatkozva a Magyar Hírlap.

A férfi részegen hajtotta végre őrült akcióját Märsta városában. A pályán hatalmas pánik tört, a fiatal sportolók teljesen megrémültek és menekülni kezdtek.

Az esetről videófelvétel is készült, amin hallható, hogy a behatolás követő másodpercekben valaki „Allahu Akbart” kiált.

A hatóságok először el is engedték az elkövetőt, az ügyeletes ügyész pedig ittas vezetéssel gyanúsította meg, de elég felületesen kezelték az ügyet. Már az is furcsa körülmény volt, hogy a gázpedált nem a vezető tartotta lenyomva a lábával, hanem egy, a pedálra helyezett akkumulátorral tartotta mozgásban az autót.

Hirdetés

Másnap már a terrorellenes ügynökség, a Svéd Biztonsági Szolgálat fogta el lakásán a férfit. Az Aftonbladet információi szerint ugyanis a járműben egy fenyegető tartalmú levelet is találtak. A feljegyzésben állítólag az Al-Kaida terrorszervezet alapítójának, Oszama Bin Ladennek a neve, valamint a „mindenkit meg kell ölni” kifejezés is szerepelt.

A svéd hatóságok szinte semmilyen információt nem közöltek a támadóról, az azonban kiderült, hogy a férfi 2014-ben négy lövéssel sebesített meg egy embert. Jogerősen 8 évnyi börtönbüntetésre ítélték, de kedvezménnyel öt év után, idén októberben kiengedték.

 

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!