13 éves lányával együtt halt meg Kobe Bryant – újabb részletek a tragédiáról

Hirdetés

Az egész világot sokkolta a hír, helikopterbalesetben meghalt Kobe Bryant, a valaha élt egyik legismertebb és legjobb kosárlabdázó a világon.

A legfrissebb hírek szerint 13 éves lánya Gianna Maria is a helikopteren utazott, úgy tudni éppen edzésre tartottak.

A rendőrség és a szövetségi légügyi hatóság vizsgálja Kobe Bryant és nyolc társa halálának körülményeit. Az már kiderült, hogy többen utaztak a helikopteren, mint amit eddig hittek, és hogy már egyikük sem élt, mire az orvosok a helyszínre érkeztek.

Nagyjából négy órával Kobe Bryant halálos helikopter-balesete után tartottak sajtótájékoztatót a hatóságok a tragédiáról. Alex Villanueva megyei sheriff azt jelentette be: a kaliforniai Calabasasnál balesetet szenvedett helikopteren az első hírekkel ellentétben nem öt, hanem kilenc ember volt, egyikük sem élte túl a balesetet.

Hogy kik az áldozatok, azt csak a boncolási jegyzőkönyvek lezárása után hozzák majd nyilvánosságra. Egyelőre annyit erősítettek meg a személyazonosságokról, hogy az elhunytak között van Kobe Bryant.

Hirdetés

A baleset a Los Angeles belvárosától mintegy 45 kilométernyire északnyugatra fekvő kaliforniai Calabasas felett történt, ahol Bryant a magángépével repült. Az első jelentések még négy áldozatról szóltak, később a megyei seriff a Twitteren azt erősítette meg, hogy a fedélzeten öt személy tartózkodott, és valamennyien életüket vesztették. A TMZ azt írja, hogy éppen Bryant kosárlabda-akadémiájára, a Mamba Academyre tartottak edzeni.

A megyei tűzoltóparancsnok arról beszélt: helyi idő szerint délelőtt 9:47-kor kaptak vészhívást. Nehezítette a dolgukat, hogy a tragédia helyszínén bozóttűz tört ki, amikor lángra kapott a helikopter, és a meredeksége miatt is nehéz volt megközelíteni a helyszínt. Amíg oltották a tüzet, egy mentőhelikopterről több orvost is leengedtek, de senkit nem tudtak megmenteni, biztosra vehető, hogy a pilóta és a nyolc utas is meghalt, mire a mentők a helyszínre értek.

A gépen ült, Bryant 13 éves lánya Gianna Maria is- ezt a hírt már több helyről is megerősítették.

Rajta kívül – az NBA mindentudója, Adrian Wojnarowski információja szerint – a helikopteren az akadémia még egy játékosa, illetve a vele tartó szülő utazott még, de ezt más, hivatalos forrásból nem erősítették meg – írja az Index.

A baleset okát és körülményeit az amerikai szövetségi légügyi hatóság (FAA) vizsgálja. Az FAA egyelőre csak annyit közölt, hogy a lezuhant helikopter Sikorsky S76-os típusú volt. A Los Angeles Times című lap riportere, Richard Winton arra emlékeztetett, hogy a tragédia idején a környező hegyeket köd borította.

Hirdetés

 

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!