A Jobbiknak lőttek -megvan az új elnök

Hirdetés

Jakab Pétert választották a Jobbik elnökévé a párt Dürer Rendezvényházban tartott tisztújító kongresszusán. Az országgyűlési frakció vezetője ellenjelölt nélkül nyerte a megmérettetést.

A posztra korábban bejelentkező Lokody Levente nem tudta összegyűjteni az induláshoz szükséges alapszervezeti ajánlásokat, 99,6 százalékuk ugyanis Jakab Pétert jelölte a Jobbik elnökének – adta hírül az Alfahír.

A kongresszusi küldöttek 87,8 százaléka támogatta szavazatával Jakab Pétert.

A kongresszuson azt is megszavazták, hogy az új elnökség 2022 június 30-ig kapja a megbízást. Ez azt jelenti, hogy a két év múlva esedékes országgyűlési választáson Jakab vezetésével és az új alelnökökkel indul el a Jobbik.

“Orbán Viktornak rémálom, nektek pedig bajtárs”  – ezzel fényezte magát a súlyos önértékelési zavarban szenvedő Jakab.

Hirdetés

A kongresszus csak később választja meg a párt hat alelnökét. A jelöltek közül 14-en érték el az induláshoz szükséges 10 százalékos jelölési küszöböt: Ander Balázs, Balassa Péter, Bencsik János, Dudás Róbert, Fazakas Attila, Gyüre Csaba, Lukács László György, Nunkovics Tibor, Pintér Tamás, Potocskáné Kőrösi Anita, Stummer János, Szilágyi György, Varga-Damm Andrea, Z. Kárpát Dániel.

 

Forrás: Alfahír

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!