about us
A nap vicce: egy hülye szerint Trump felelős az Iránban lelőtt ukrán gép tragédiájáért – Mai Világ

A nap vicce: egy hülye szerint Trump felelős az Iránban lelőtt ukrán gép tragédiájáért

Hirdetés

Egy kanadai cégóriás vezetője jutott erre a bizarr véleményre, amit természetesen nagy bőszen átvett a Trump-fóbiás CNN is.

A híresen Trump-ellenes és Demokrata-párti CNN hosszas cikkben ír egy kanadai cégvezér tweetjéről, mely arról szól, hogy Trump a hibás azért, amiért az irániak lelőttek egy ukrán utasszállító gépet. Michael McCain az egyik legnagyobb kanadai vállalat, a Maple Leaf Foods, azaz az MLFNF vezérigazgatója azután posztolt a Twitteren, hogy egy kollégája elvesztette a tragédiában a feleségét és 11 éves fiát. Mint ismert, az iráni légierő beismerte, hogy tévedésből lőtték le az ukrán nemzeti légitársaság Teherán-Kijev járatát a múlt héten.

De hogy jön ide Trump?

Mint ismert: az amerikai hadsereg az év első napjaiban Irakban egy légicsapásban megölte Irán egyik legnagyobb hatalmú emberét, Kászim Szulejmanit. Erre válaszul Irán több rakétát is indított az Irakban található amerikai bázisok felé, azonban ott egy ember sem vesztette életét. Egy kicsit feszült lett a viszony, na. Az iráni légierő január 8-án a kora reggeli órákban katonai gépnek nézte az ukrán nemzeti légitársaság 752-es járatát és lelőtte azt. Bár a pilóták megpróbálták megmenteni a gépet, erre nem volt reális esélyük. A gépen tartózkodó összes utas és a személyzet minden tagja életét vesztette. Az iráni vezetés csak a nemzetközi nyomás és a sorakozó bizonyítékok hatására pár nap késéssel kénytelen volt beismerni, hogy nem baleset következtében zuhant le a gép.

McCainre odáig ment, ahová a legradikálisabb Trump-ellenesek sem, az amerikai elnököt nevezte meg a tragédia felelőseként, ugyanis szerinte, ha Trump nem ad parancsot arra, hogy megöljék Szulejmanit –aki amúgy több merényletet is kitervelt már az Egyesült Államok ellen, de ez már nagyon mellékes–, akkor nem lövik le az ukrán gépet az irániak.

Hirdetés
Trump közel-keleti politikája a felelős azért, ami történt„ – írta a cégvezér az ételek csomagolásával foglalkozó vállalat közösségi oldalára.

A legtöbb halálos áldozat amúgy iráni származású kanadaiak voltak. A nevetséges tweet miatt amúgy sokan bojkottra hívtak fel a MLFNF ellen.

A botrány hatására a cég részvényei zuhanni kezdtek.

Forrás: 888

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!