A törpefrakciók vezetői félmillió forinttal keresnek többet a köztársasági elnöknél

Hirdetés

A törpefrakciók vezetői ma félmillió forinttal keresnek többet a köztársasági elnöknél.

Ez azért van így, mert amikor a képviselői béremelésekről szavazott az Országgyűlés, akkor az ellenzéki képviselők jelentős része is támogatta saját fizetésük megemelését – magyarázta Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely.

Az ellenzéki képviselőcsoportok vezetői, az 5 képviselőből álló Párbeszéd frakcióvezetője, Szabó Tímea, a 6 képviselőből álló LMP frakcióvezetője, Keresztes László Lóránt, a 8 képviselőből álló DK frakcióvezetője, Gyurcsány Ferenc, a 15 képviselőből álló MSZP frakcióvezetője, Tóth Bertalan és a 21 képviselőből álló Jobbik frakcióvezetője, Jakab Péter saját tevékenységük alapján indokoltnak tartják-e, hogy havonta 500 ezer forinttal többet keresnek, mint a köztársasági elnök?

A mostani törvénymódosítást támadó szocialista frakció – miután támogatta a képviselői fizetésemeléseket – úgy nyilatkozott, hogy a fizetésemelésük összegét jótékony célra fogják fordítani.

Arra kérem a szocialista frakció valamennyi tagját, hogy tárja nyilvánosság elé, betartották-e ígéretüket, pontosan mekkora összeget fordítottak és milyen jótékony célra” – írta Gulyás Gergely.

Hirdetés

Forrás: origo

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!