Áll a bál a görögöknél: sztrájkot hirdettek a migránstáborok miatt

Hirdetés

Sztrájkot hirdettek Leszbosz, Híosz és Számosz görög szigetek hatóságai a túlzsúfolt migránstáborok elleni tiltakozásuk jeléül szerdán. A regionális hatóságokon és az önkormányzatokon kívül a legtöbb üzlet is zárva maradt. A polgármesterek és a különféle szakmai képviseleti szervek a görög szigetek azonnali tehermentesítését követelik- írja a Pesti Srácok

Az athéni kormánynak gondoskodnia kellene róla, hogy a Törökországból folyamatosan érkező migránsokat a regisztrációt követően átszállítsák a görög szárazföldre – vélekedtek helyi politikusok és kereskedelmi szervezetek.

Nem bírjuk tovább ezt a helyzetet a városkánkban, nekünk is vannak emberi jogaink – méltatlankodott Jorgosz Stancosz, a számoszi Vathi polgármestere.

A környéken több mint 7100 migránst szállásoltak el.

Általános sztrájkot hirdettünk – jelentette be az észak-égei régiót kormányzó Kosztasz Mucurisz.

Hirdetés

A szigeteink nem tudnak többé szenvedő emberek elveszett lelkeinek táborai lenni – hangsúlyozta.

Az égei-tengeri görög szigetek regisztrációs központjaiban jelenleg körülbelül 42 ezren tartózkodnak, és nap mint nap újabb migránsok érkeznek Törökországból. A munkaerőhiány miatt csak lassan halad a menedékkérelmek feldolgozása, illetve a menedékjogot nem kapott migránsok kitoloncolása. Törökország 2016-ban beleegyezett, hogy visszafogadja azokat a migránsokat, akik területéről érkeztek a görög szigetekre, és nem kaptak menedékjogot a hatóságoktól.

Forrás: MTI

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!