Dobrev Von der Leyenhez szaladt sivalkodni

Hirdetés

A kormány semmilyen forrást nem vesz el Budapesttől, ezt legfeljebb Brüsszel teszi meg – írja közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium, de Gyurcsányné azért gyorsan bedobta magát -írja a Vadhajtások.

A kormány semmiféle döntést nem hozott a következő uniós pénzügyi ciklus forrásainak felhasználásáról, leginkább azért, mert a 2021-2027-es közös költségvetésről még nincs megállapodás, az Európai Bizottság és a tagállamok álláspontjai távoliak. Budapest ahogy eddig, a jövőben is a brüsszeli bürokraták által meghatározott keretek között, az általuk megszabott feltételek mentén juthat támogatásokhoz. A Magyarországnak járó forrásokat éppen Brüsszel akarja elvenni a kohéziós alap tervezett, igazságtalan csökkentésével. A magyar álláspont szerint elfogadhatatlan, hogy a gazdagabb tagállamok a közép-európai országok rovására kapjanak többet a közös költségvetésből – áll a közleményben.

Mindennek ellenére Gyurcsány Ferenc felesége már akcióba is lendült, amelyről büszkén be is számolt Facebook-oldalán.

Dobrev Klára azt írja: „URSULA VON DER LEYEN-HEZ FORDULTAM, LESZ UNIÓS PÉNZ BUDAPESTNEK!”

„A Népszava információi szerint Orbán Viktor cinikus bosszúpolitikára készül Budapesttel és számos, ma már ellenzéki vezetésű magyar nagyvárossal szemben: a lap szerint a következő fejlesztési ciklusban a kormány politikai alapon akarja kiosztani az uniós pénzeket, kihagyva a fejlesztésekből Budapestet és a fél országot” – sivalkodik a DK EU képviselője a Népszava nyomán.

Hirdetés

„Ahogy azt az EP-kampányban is számtalanszor elmondtam, a Demokratikus Koalíció azt akarja elérni, hogy a jövőben az uniós fejlesztési pénzeket ne a kormány, hanem közvetlenül az EU ossza el az önkormányzatok között. Ha Orbán Viktor politikai alapon akar pénzt osztani, akkor tegye ezt a fizetésével, ne a minden európai magyar polgárnak egyformán járó fejlesztési pénzekkel! Lesz uniós pénz Budapestnek és minden ellenzéki városnak. El fogjuk érni!” – írja Dobrev posztjában.

Ursula von der Leyen-hez fordultam, lesz uniós pénz Budapestnek!A Népszava információi szerint Orbán Viktor cinikus…

Posted by Dobrev Klára on Monday, January 13, 2020

Forrás: Vadhajtások

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!