Életveszélyes közlekedési helyzetek sora alakul ki egy főúton

Hirdetés

A Magyar Közút komolyan veszi a helyzetet, miután sajtóhírek szerint rövid időn belül négy ilyen eset is volt.

Nool.hu beszámolója szerint az elmúlt időszakban egyre gyakrabban tolatnak vissza vagy fordulnak meg, ha elvétik egy-egy felhajtó irányát, a 21-es út pedig valamiért különösen is veszélyeztetett ebből a szempontból, a biztonsági kamerák a cikk szerint nemrég négy ilyen esetet is kamera rögzített.

A Magyar Közút a hasonló esetek megelőzésére egy közlekedésbiztonsági kampányt indított, eseményfelismerő kamerákat és érzékelőket telepített, amelyek szembehajtás esetén azonnal riasztást adnak, továbbá valamennyi fel- és lehajtónál megerősített jelzésrendszerrel segítik a tájékozódást.

Ennek ellenére itt is előfordulnak olyan esetek, hogy rossz irányban hajtanak fel a gyorsforgalmi utakra az autósok, amelynek egyik oka számos esetben, hogy egy-egy új építésű útvonal nem szerepel azonnal bizonyos navigációs készülékeken.

Mindenesetre azt tanácsolják az autósoknak, ne tolassanak vissza és ne forduljanak meg, ha ilyen helyzetbe kerülnek, vészvillogóval a leállósáv szélére kell húzódni és megállni, láthatósági mellényt húzni, és a korlát mellett állva hívni a 112-t.

Hirdetés

A többi, szabályos autó vezetője ilyet észlelve azonnal lassítson, növelje a követési távolságot, soroljon a külső sávba és ne előzzön a Magyar Közút tanácsai szerint. Ha van rá lehetőség, az út menti segélykérő telefont érdemes használni, mert arról hívva rögtön tudni fogja a diszpécser, hol van a baj.

Forrás: Infostart
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!