Katonai táborra támadtak a jemeni lázadók – rengeteg a halott

Hirdetés

Katonai kiképzőtáborra támadtak szombaton a húszi síita lázadók a jemeni Márib városában legalább 60 embert megölve – jelentette a szaúdi állami televízió bejelentésére hivatkozva az MTI.

Az al-Ihbaríja televízió korábban orvosi forrásokra hivatkozva legalább 32 katona haláláról számolt be. A csatorna értesülései szerint a támadást ballisztikus rakétákkal és drónokkal hajtották végre.

Jemenben 2014 augusztusa óta dúl polgárháború a húszi felkelők és a rijádi száműzetésben élő Abed Rabbó Manszúr Hádi jemeni elnökhöz hű erők között, amelyeket 2015 óta támogat a Szaúd-Arábia által vezetett koalíció.

Szaúd-Arábia attól tart, hogy regionális riválisa, Irán megvetheti a lábát az Arab-félszigeten a síita felkelők térnyerésének következtében.

Az ENSZ szerint a konfliktus az Arab-félsziget amúgy is legszegényebb országát a világ legsúlyosabb humanitárius válságába taszította. A világszervezet jemeni jelentései a húszikat, valamint Szaúd-Arábiát és szövetségeseit egyaránt háborús bűnnek minősülő erőszakos cselekményekkel vádolják.

Hirdetés

Forrás: MTI

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!