Koholt vádak, embertelen fogvatartás – minden vádat tagad a Nissan guru

Hirdetés

Az ellene hozott összes vádpontban bizonyíthatóan ártatlannak vallja magát Carlos Ghosn, a Nissan autógyár volt, majd Japánból vadregényes módon elmenekült vezetője. Ghosn szerint a japán hatóságok hamis bizonyítékok alapján tartóztatták le, majd tartották embertelen körülmények között fogva – írja a napi.hu.

Hamisított bizonyítékok alapján, politikai okokból vádolják japán hatóságok bűncselekményekkel a Nissan, a Renault és a Mitsubishi korábbi vezérét – állítja maga az érintett, Carlos Ghosn.

Mint ismeretes, a cégvezetőt sikkasztás miatt tartóztatták le Japánban 17 évnyi cégvezetést követően. Ghosn nem rég elszökött az ázsiai országból, állítólag egy dobozban csempészték Libanonba, ahol sajtótájékoztatón igyekezett bizonygatni a nyilvánosságnak az igazát. Hosszan fejtegette, hogy a korábbi cégének vezetői, csakúgy mint a japán hatóságok szövetkeztek ellene, hamis bizonyítékokat állított elő az ügyészség, és úgy tartóztatták le, hogy hosszú ideig nem ismerhette meg a letartóztatását meglapozó bizonyítékokat.

Ghosn az ellene hozott vádak szerint hűtlenül kezelte a Nissan vagyonát, és érdemtelenül jutott pozíciójával visszaélve kifizetésekhez. A sajtótájékoztatón Ghosn több dokumentumot bemutatott, amelyek elmondása szerint igazolják, hogy egyetlen vád sem igaz, ezt immár bizonyítani is tudja.

Ghosn szökésével kapcsolatban azt mondta:  nem elfutott az igazságszolgáltatás elől, hanem épp az igazság kiderítésre érdekében kellett elhagynia Japánt. Elmondása szerint lényegében koncepciós pert folytattak ellene a japán hatóságok, fogva tartásának körülményei pedig sértették emberi jogait. Egyben bármilyen olyan jogi fórum előtt, ahol biztosítottnak érzi, hogy méltányos elbánásban részesül, kész szembenézni a vádakkal és tisztázni a nevét.

Hirdetés

Az általa felvázolt összeesküvés okaként a cégcsoport 2017-ben kezdődő mélyrepülését hozta fel, valamint azt, hogy a cégcsoport japán tagjai elégedetlenek voltak azzal, hogy nem volt nagyobb szavazati joguk a csoportban. A francia befolyás leépítésének zálogaként Ghosn eltávolítását tartották.

Carlos Ghosn Japán legjobban fizetett cégvezetője volt. Tokióban tavaly november 19-én őrizetbe vették, és előzetes letartóztatásba helyezték pénzügyi vétségek miatt. Jelenleg Japán azon dolgozik, hogy elérjék ismételt letartóztatását Libanonban, amivel nincs kiadatási egyezménye. Nemzetközi elfogatóparancs van vele szemben érvényben.

Forrás: napi.hu

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!