Marilyn Monroe-t meggyilkolták? Meg lehet a bizonyíték

Hirdetés

Közel 60 éve titkok lengik be az amerikai mozi leghíresebb szexbombájának halálát.

Lehet, hogy már csak 19 évet kell várnunk az igazságra.

Marilyn Monroe mindössze 36 évet élt. Magánélete gyerekkorától kezdve szerencsétlenül alakult, nem tudott mit kezdeni valódi lénye és imázsa feloldhatatlan ellentétéről. Őt tekintették a „butácska szőke nő” prototípusának, pedig állítólag 168-as IQ-val rendelkezett. (Valószínűleg ez is túlzás).

Amikor 1962. augusztus 5-én holtan találták, a halotti bizonyítványba ezt írták: „valószínű öngyilkosság”. Ismervén életét, pszichiátriai zavarait, ez egyáltalán nem volt hihetetlen. És mégis kezdettől fogva gyanús volt valami a sztár hirtelen távozásában.

Az egyik leginkább közszájon forgó verzió, hogy a Kennedy-fivérek tetették el őt láb alól. Marilynt mind az elnök Johnhoz, mind az igazságügy-miniszter Roberthez gyengéd kapcsolatok fűzték – ma is gyakran felidézik azt a jelenetet, amikor a színésznő 1962 májusában a Madison Square Gardenben tartott jótékonysági partin fantasztikus testhez álló ruhában elbúgta: „Happy birthday, Mr. President” – és az elmélet szerint attól tartottak, hogy esetleg kifecsegi a környezetükben hallottakat, ami igencsak kellemetlen lett volna nekik – vagy akár veszélyes is nemzetbiztonsági szempontból. Így aztán, mivel amúgy is közismert volt, hogy Monroe idegcsillapítókon él, könnyű volt eljátszani a túladagolást.

Hirdetés

Most egy lépéssel közelebb kerülhetünk az igazsághoz. Becky Aldridge magándetektív ugyanis a Los Angeles-i UCLA egyetem könyvtárában talált egy „29-es doboz” néven leltárba vett anyagot, amelyet azonban csak 2039-ban lehet felnyitni a nagyközönség előtt. Azt viszont tudni lehet róla, hogy Marilynnel kapcsolatos iratokat tartalmaz. Az iratok Monroe pszichiáterének, dr.Ralph Greensonnal tulajdonát képezték. Ő találta meg annak idején a sztár holttestét, és többen is azzal gyanúsították, hogy ő adta be neki a gyilkos nyugtatóadagot.

Aldridge szerint is ő volt a tettes: úgy véli, Greenson azután ölte meg Monroe-t, hogy a színésznő megfenyegette: nyilvánossága hozza Kennedy-ekkel való afférjait – írja a Daily Mail

“Mindig is meg voltam győződve arról, hogy Marilyn Monroe-t megölték. Ha megnézzük a róla szóló történeteket, tanúvallomásokat, a halálával kapcsolatos bizonyítékokat, nincs semmi ok arra, hogy halotti bizonyítványában a „valószínű öngyilkosságot” ne javítsák át „gyilkosságra” – mondta Aldridge, aki ez ügyben petíciót is indított, és új vizsgálatot követelt

A nyomozó azt szeretné elérni, ha az Egyesült Államok főállamügyésze kihallgatná azt a két személyt, akik tanúi voltak Marilyn utolsó pillanatainak, de soha nem kértek tőlük vallomást.

Az egyikük Marvin D.Iannone, a Los Angeles-i rendőrség őrmestere, aki később Beverly Hills rendőrfőnöke lett, a másik pedig Patricia Newcomb, Monroe barátnője. Úgy tudja, hogy Newcomb Marilyn temetése után elhagyta az Egyesült Államokat és hat hónapra Európába utazott.

Hirdetés

Patricia szerint a színésznő halála előtt naplót vezetett, és ez is nyomtalanul eltűnt. Iannone-nal kapcsolatban pedig a nyomozó azt állítja, hogy az őrmester elküldte a Monroe brentwood-i házába helyszínelésre érkező többi rendőrt. Nincs már sok idő, hogy megszólaljanak, hiszen Iannone 83, Newcomb pedig 88 esztendős – figyelmeztet Aldrige. Greenson már a sírba vitte a titkot, mivel 1979-ben elhunyt.

A nyomozónak lehetővé tették, hogy betekintsen a dobozba, de azt nem, hogy lefotózza a dokumentumokat, vagy másolatot készítsen róluk, csupán jegyzetelni engedték. Ebből Aldrige számára kiderült, hogy Greenson őrült rajongója volt Marilynnek: megvolt neki minden könyv, minden újság, képes magazin, amelyben valaha írtak róla. A dobozban voltak olyan levelek, amelyekben azt tanácsolták a pszichiáternek, hogy legyen öngyilkos, mert őt hibáztatták Marilyn halálért. De dr. Greenson megőrzött olyan leveleket is, amelyeket Marilynnek írtak, és olyanokat is, amelyet a színésznő írt másoknak.

Aldrige arra is felhívja a figyelmet, hogy amikor Monroe korábban megpróbált véget vetni életének, hagyott egy-egy búcsúlevelet, ezúttal azonban nem. Gyanúsnak találja a színésznő csípőjén talált horzsolásokat is, amelyek ugyan származhatnak egy ügyetlenül beadott injekcióstűtől, de utalhatnak erőszakra is.

Az sem világos, hogy Marilyn házvezetőnője, Eunice Murray, aki azt vallotta, hogy aggasztotta a sztár szobájából kiszűrődő világosság, miért dr. Greensont hívta először és csak utána a mentőket. Ráadásul Murray-nek volt kulcsa Monroe hálószobájához, tehát nem kellett volna Greensonnak betörnie az ajtót.

Éppen ezért képzelhető el, hogy a pszichiáter még azelőtt beadta a végzetes injekciót, mielőtt a mentők megérkeztek – vélekedik a magánnyomozó.

Hirdetés
Hirdetés

Forrás: Szeretlek Magyarország

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!