Megható videó: Helikopterekből szórják az éhező állatoknak az ételt Ausztráliában

Hirdetés

Ausztrália bozóttüzekkel sújtott területein nem csak a lángok és a hőség okoz problémát, sok állat éhezik. A hatóságok légi úton próbálnak segíteni.

A tavaly év vége óta tomboló bozóttüzek miatt rengeteg állat került veszélybe Ausztráliában, és nem csak azért, mert a lángok az élőhelyük közelében csaptak fel. Akad olyan helyszín, ahol egyáltalán nincs mit enni, ugyanis minden a tűz martalékává vált – derül ki a Mashable cikkéből.

Az ausztrál hatóságok úgy próbálják orvosolni a helyzetet, hogy légi úton, egész pontosan helikopterekkel juttatnak élelmet a bozóttüzek sújtotta területekre. Az akciót Operation Rock Wallaby-nak keresztelték. A gépek nem szállnak le, a zöldségeket és gyümölcsöket a magasból szórják ki.

A bajba jutott állatok táplálására több ezer sárgarépát és édesburgonyát dobnak le az ausztrál hatóságok. Ilyen akció egyelőre Új-Dél-Walesben zajlik, ahol a legutolsó hírek szerint 800 millió állat (köztük emlősök, madarak és hüllők) pusztult el a tűz miatt. A térségben több mint 100 bozóttűz tombol, a hatóságok ezért arra kérték a helyieket, hogy meneküljenek el az otthonaikból.

Sydney közelében csak valamivel jobb a helyzet, ahol a hétfői hírek szerint a hatóságoknak sikerült ellenőrzésük alá vonniuk az egyik legnagyobb kiterjedésű, és csaknem három hónapja tomboló “megatüzet”, amely a Gospers-hegyen keletkezett. A lángok október végén csaptak fel egy nemzeti park területén, és idővel több más kisebb tűzgóccal egyesültek, amely mintegy 8 ezer hektárnyi területet pusztított el.

Hirdetés

Az oltási munkálatok sikerének esélyét növeli, hogy a meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban akár 50 milliméternyi eső is várható néhány érintett területen.

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!