Merkel, Macron és Putyin a dobogón egy legújabb felmérés szerint

Hirdetés

Továbbra is Angela Merkel német kancellár a legelismertebb vezető politikus a világon egy amerikai kutatóintézet felmérése szerint.

A listán Vlagyimir Putyin orosz államfő sem szerepelt rosszul, Hszi Csin-ping kínai elnök azonban annál inkább.

Angela Merkel német kancellár vezeti a politikusok világszintű népszerűségi listáját – idézte a Moscow Times az amerikai Pew Research Center kutatóintézet felmérését. A megkérdezettek 46 százaléka megbízható vezetőnek tartja, miközben 29 százalékuk éppen ellenkezően gondolkodik. Az utóbbi aránnyal Merkelt utasítják el a legkevesebben.

A második helyen Emmanuel Macron francia államfő áll, 41 százalékos pozitív és 36 százalékos negatív megítéléssel.

Vlagyimir Putyin esetén a válaszadók 33 százaléka felelt igennel arra a kérdésre, hogy a világ dolgaival kapcsolatban helyesen cselekszik-e, míg Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke csak 29 százalékot ért el. Putyin az elutasítás ágán is megverte amerikai kollégáját: a válaszadók 57 százaléka nem bízik benne, míg Trump esetén 64 százalék ez az arány.

Hirdetés

A felmérés nagy vesztese Hszi Csin-ping kínai államfő, akinek egy év alatt 34 százalékról 28 százalékra zuhant elfogadottsági indexe. A Pew 33 ország 37 ezer lakóját kérdezte vizsgálatában 2019 májusa és októbere között.

Forrás: napi.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!