Pánik a magyar reptéren – vészcsúszdán menekítették az utasokat

Hirdetés

Vészkiürítéssel szállították ki az utasokat egy Wizz Air Airbus A320-asról Debrecenben – írja az Airportal.hu, az esetről videó is felkerült a netre.

Vészcsúszdákon szállították ki a Wizz Air Debrecenből Párizsba induló járatának utasait a debreceni repülőtéren szombaton az esti órákban – írja az Airportal.hu, amely szerint az esetről román portálok írtak elsőként és közöltek egy utas által készített videót, amelyen az látható, hogy az utasok a Wizz Air Airbus A320-as első ajtajain, vészcsúszdákon keresztül hagyják el a repülőgép fedélzetét. Az utasok beszámolói szerint kigyulladt a repülőgép segédhajtóműve, de a Wizz Air ezt cáfolta.

A légitársaság az eset után adott ki közleményt, ebben megerősítették, hogy a W6 7867-es számú, Debrecenből Párizs-Beauvais-ra közlekedő járatot ki kellett üríteni a felszállást megelőző jégmentesítés során, miután a földi kiszolgáló személyzet és a reptéri tűzoltóság lehetséges tüzet jelentett a repülőgép hátsó részén.

“A személyzet az ilyenkor szokásos protokollt követve az első ajtók csúszdáin evakuálta az utasokat. Minden utas biztonságosan elhagyta a fedélzetet” – írják közleményükben.

A reptéri tűzoltóság és a karbantartó személyzet alaposan átvizsgálta a repülőgépet, és megerősítette, hogy nem történt tűzeset, csupán a porladt jégtelenítő folyadék kelthette füst benyomását a függőleges vezérsíkot megvilágító lámpa fényében – áll a közleményben.

Hirdetés

A leszállított utasokról szállás és étkezés biztosításával gondoskodik a Wizz Air, és a járatot január 5-én reggelre ütemezik át, ahogy a visszafelé, Párizs-Beauvais-ból Debrecenbe közlekedő járatot is.

Azt írják, hogy a személyzet mindenben az előírásoknak megfelelően járt el, és professzionális módon ürítette ki a repülőgépet. Egyúttal “őszintén elnézést kérnek” a kellemetlenségért, de, mint írják, “utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága továbbra is a legfontosabb számunkra”.

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!