Szakértő: teljes kudarc a migránsok integrációja

Hirdetés

Egekbe szökött a svédországi erőszakos bűncselekmények száma a migrációs válság tetőzése óta Hidvéghi Balázs szerint. A fideszes EP-képviselő tegnap Brüsszelben közölte, a migránsok beilleszkedése teljes kudarc, de ezt a baloldal el akarja hallgatni – kezdi cikkét a Magyar Hírlap.

A határokon átívelő szervezett bűnözésről és annak szabad mozgásra való hatásáról vitázott tegnap délután az Európai Parlament (EP). A téma azután került még inkább előtérbe, hogy Dánia 2019 novemberében fél évre visszaállította a határellenőrzést Svédországgal közös határszakaszán arra hivatkozva, hogy a közelmúltban megnőtt az erőszakos incidensek száma Koppenhágában, amelyeket a dán hatóságok feltételezés szerint svéd bűnbandák követtek el.
A svédországi Malmőben és külvárosaiban az elmúlt évben csaknem negyven bombatámadásra és ötven lövöldözésre került sor, amelyekben többen meghaltak. Az áldozatok többsége bűnbandák tagjai közül került ki, de előfordult, hogy ártatlan állampolgárokat ért halálos lövés. Tavaly augusztusban egy 31 éves édesanyát lőttek le, 2018 júniusában pedig három férfi halt meg eltévedt golyók miatt. Szintén tavaly augusztusban a koppenhágai hatóságok szerint két svéd elkövető okozta a városban található központi adóhatóságnál történt robbanást.

A migrációból fakadó biztonsági kockázatokról szóló téma napirendre tűzését az Európai Néppárt (EPP) szerint a szocialisták és demokraták (S & D) frakciója megpróbálta megakadályozni.
A tegnapi vitán Maros Sefcovic, az Európai Bizottság alelnöke elmondta: a szervezett bűnözés soha nem látott méreteket öltött az EU-ban.

A néppárti Tomas Tobé svéd képviselő felszólalásában sürgette, hogy jusson több uniós forrás a szervezett bűnözés elleni küzdelemre, hogy ki lehessen utasítani uniós állampolgársággal rendelkező migrációs hátterű bűnözőket, és jobb együttműködést szorgalmazott a tagországok bűnüldöző szervei között.

Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő a vitán felszólalva kijelentette, Malmőben és sok más svéd városban olyan szintre emelkedett az elmúlt években az erőszakos bűncselekmények száma, hogy a lakosság félelemben él. Szavai szerint a liberális sajtó elhallgatja, relativizálja a migrációs hátterű bűnözői csoportok által elkövetett bűncselekményekről szóló híreket, noha 2015 óta arányosan Svédország fogadta be a legtöbb bevándorlót. Azóta egekbe szökött a robbantások, lövöldözések és a nők elleni erőszakos incidensek száma. Látni kell, hogy a migránsok beilleszkedése teljes kudarc, a tényeket pedig a svéd és az európai baloldal el akarja hallgatni. A valódi jogállamisági probléma ott kezdődik, ha egy ország nem képes megvédeni állampolgárait, és a sajtó a liberális diktatúra áldozatává válik – mondta a szakértő.

Hirdetés

Tegnap az osztrák külügy közölte, hogy Ausztria továbbra sem támogatja az ENSZ migrációs csomagját, mert összemossa a bevándorlókat és a menedékkérőket.

Forrás: Magyar Hírlap

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!