Tini bűnbandát fogott a rendőrség-rettegésben tartották a környéket

Hirdetés

Egy öt fős, 12 és 15 év közötti fiúkból álló csoport háromszor is megpróbált fiatalokat kirabolni január 9-én a budapesti Örs vezér terén – írja a police.hu.

Először fél három körül vettek körbe egy fiút, akit megfenyegettek, hogy megverik, ha nem adja át a telefonját és a pénzét. A fiú pénzét meg is szerezték, azonban a mobilt már nem tudták elvenni; a fiatal elfutott támadói elől. Ekkor az egyik 13 éves fiú még utána futott, és kétszer hátba rúgta.

Fél órával később másik két fiút is kiszemeltek, akiktől szintén a telefonjukat és pénzüket követelték; körbevették, majd veréssel fenyegetve rángatni kezdték őket. A két fiatalnak végül sikerült elfutni, a rablók pedig értékszerzés nélkül elmenekültek a helyszínről.

A csoport végül egy Örs vezér terén lévő trolimegállóban akart kirabolni egy fiatalt. Eredetileg tőle is a pénzét akarták elvenni, de mivel az nem volt nála, „megelégedtek” volna a cipőjével is. A fiú nem akarta odaadni a cipőt, emiatt a társaságból ketten többször megütötték, egyikük hátba is rúgta. A rablókat ekkor megzavarta egy járókelő, így a sértettnek sikerült elmenekülni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói a lefoglalt kamerafelvételek alapján azonosították a feltételezett elkövetőket, majd a kőbányai járőrök másnap, január 10-én elfogták mind az öt fiatalt.

Hirdetés

Forrás: noizz

A kép illusztráció

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!