Beteg gyerekeknek szerveznek élményterápiát: önkénteseket keres a Bátor Tábor

Hirdetés

Súlyosan vagy krónikusan beteg gyerekeknek szerveznek élményterápiás táborokat, ahol nem csak gyerekek és családok élete változik meg, hanem a segítő önkénteseké, azaz a cimboráké is.

Évente közel ezer önkéntes segíti a Bátor Tábort abban, hogy súlyosan vagy krónikusan beteg gyerekeknek és hozzátartozóiknak szervezzenek élményterápiás táborokat, ezzel visszahozzák a gyerekkort és megváltoztassák a táborozók életét. Azonban ilyenkor nem csak gyerekek és családok élete változik meg, hanem a táborokban segítő önkénteseké, azaz a cimboráké is.

Nézzünk néhány érvet, miért is olyan jó önkénteskedni.

1. Miközben másoknak segítesz, saját magadról is új dolgokat tanulsz

Gellért, a Bátor Tábor egyik önkéntese így fogalmazta meg saját élményeit: „Az önkéntesség sokat formált és alakított rajtam, általa jobb, nyitottabb és bátrabb emberré váltam úgy, hogy közben másoknak segítettem. Én már tudom, és azt szeretném, hogy mindenki más is tudja, önkénteskedni a legjobb dolog.”

Hirdetés

2. Egy igazán inspiráló csapat tagja lehetsz, akikkel neked is élmény lesz a munka

Olyan emberekkel dolgozhatsz együtt, akikkel talán máshol nem találkoztál volna. Lehet, hogy teljesen mások vagytok, mással foglalkoztok, más dolgok érdekelnek benneteket, de egyvalami biztosan közös bennetek:

egy közös ügyért harcoltok, így igazi bajtársak lesztek.

3. Általad jobb hely lesz a világ, életeket változtathatsz

A SeriousFun Children’s Network és a Yale Orvosi Egyetemének Gyermektudományi Központjának kutatása igazolta, hogy a tábor valóban megváltoztatja a gyerekek életét. A szülők között végzett felmérésből kiderült, hogy a tábor hatására a gyerekek 79 százalékának nőtt az önbizalma, 77 százalékuknak pedig jobb lett az önértékelése. Ebben pedig az önkénteseknek komoly szerepe van.

Hirdetés

4. Hasznosan töltheted a szabadidődet

A Bátor Tábor nemzetközi turnusaiban akár angol nyelvtudásodat is kamatoztathatod, végül, de nem utolsó sorban pedig, az önéletrajzodban is jól mutat, ha önkénteskedsz.

Ha betöltötted a 20. életévedet és szívesen lennél részese sorsfordító élményeknek és vennél részt súlyosan vagy krónikusan beteg gyerekek táboroztatásában, 2020. február 9-ig jelentkezhetsz önkéntesnek a Bátor Táborba.

További információ ITT

Forrás: szeretlekmagyaroszág

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!