Csúcson a járvány: 242 halott egy nap alatt

Hirdetés

Erősen emelkedett egy nap alatt a kínai koronavírus halálos áldozatainak száma: 242 ember halt bele a koronavírus-fertőzésbe szerdán a kínai Hupej tartományban, írja több külföldi lap cikkére hivatkozva a Blikk.

242 halálos áldozat, és 14 840 embernél diagnosztizálták egyetlen nap alatt a vírust, drasztikus növekedéssel zárta a tegnapot a járvány, ez lett a koronavírus- járvány eddigi leghalálosabb napja.

Ezzel most már több mint 1350 halálos áldozata van a koronavírusnak és összességében több mint 60 ezer esetben erősítették meg a fertőzést. Hozzátartozik, hogy Kínát folyamatosan azzal vádolják, hogy kozmetikázza a számokat, adatokat, vagyis nincs valós adata a világnak arról, milyen a járvány halálozási rátája.

Mindeközben megtörtént az első személyi lecserélése a kínai belpolitikában: új minisztere lett Hupej tartományának az állami sajtó szerint.

A tegnapi kiugróan magas fertőzöttek száma részben azzal is magyarázható, hogy a tartományban új módszert vezettek be az esetek regisztrálására. Most már a klinikailag diagnosztizált eseteket is hozzászámolják a megerősített fertőzésekhez. Ez azt jelenti, hogy már azokat a betegeket is regisztrálják, akiknél jelentkeznek a tünetek és a CT-vizsgálat elváltozást mutat a tüdőben, és már nem csak a nukleinsav teszteket veszik alapul – írja a 24.hu.

Hirdetés

Azt viszont nem tudni, hogy a 14 840 új megbetegedés közül mennyi az, amit valójában szerdán regisztráltak, és mennyi érkezett az, ami az új metódusnak köszönhetően számít bele a statisztikákba.

Han Ting, a Peking Hszieho Kórház Vuhanba delegált orvosa a hupeji tartományi kormányzat szerdai sajtótájékoztatón számolt be a küzdelem frontvonalában dolgozó orvosok és ápolók munkakörülményeiről. A védőruházatban dolgozó szakemberek a műszak alatt sem inni, sem enni nem tudnak – mondta

Az orvos hozzátette: a mosdóba sem mehetnek el, ezért pelenkát vesznek fel, de tisztálkodni is csak a műszak lejárta után tudnak. A kritikus állapotban lévő betegek ellátását végző ápolók 4-6 órás műszakokban dolgoznak, míg az orvosok 6-8 óránként váltják egymást az intenzív osztályokon. Emelett a más betegségben szenvedőkre egyre kevesebb figyelem jut.

Forrás: Blikk

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!