Hátborzongató: legénység nélküli szellemhajót sodort partra a vihar

Hirdetés

A legénység nélküli hajót a Dennis vihar sodorta az ír partokhoz – írja cikkében a Ripost.

Egy elhagyatott szellemhajót sodort partra a Dennis vihar az írországi Cork megyében fekvő, Ballycotton halászfalu közelében – írja az Irish Post.

Az Alta nevű, 77 méter hosszú, 2200 tonnás teherhajót 16 hónappal ezelőtt hagyta el a legénysége, miután a motorjai felmondták a szolgálatot a Bermuda szigetcsoport közelében.

Az 1976-ban épült Alta tízfős legénységét 2018. szeptemberében az amerikai parti őrség mentette ki a hajóról, miután kiderült, hogy a motorokat nem tudják megjavítani. A hajó Guyana felé sodródott, majd ismeretlenek szállták meg. Az Altát legközelebb 2019 augusztusában látta a brit haditengerészet HMS Protector nevű hajója az Atlanti-óceán közepén. A teherhajó ekkor már ismét elhagyatott volt.

Az ír hatóságok egyelőre nem tudják, hogy mihez kezdjenek a hajóval, amit a Dennis vihar sodort a Ballycotton közelébe. Jó hír, hogy úgy tűnik az Altából egyelőre nem szivárog semmiféle szennyeződés. A hatóságok arra kérték a lakosságot, hogy ne menjenek közel a szellemhajóhoz, mert veszélyes lehet.

Hirdetés

Forrás: Ripost/twitter

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!