about us
Kiderült, mi okozta Kobe Bryant tragédiáját – megvan a felelős – Mai Világ

Kiderült, mi okozta Kobe Bryant tragédiáját – megvan a felelős

Hirdetés

A Kobe Bryant helikopterét vezető pilóta 2015-ben megsértette az időjárásra vonatkozó repülési szabályokat – derült ki egy új jelentés szerint, szúrta ki a Blikk

Ara Zobayant 2015 májusában megbüntette a Federal Aviation Administration, ugyanis figyelmen kívül hagyta a légi irányítók utasítását, miszerint maradjon távol a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtértől.

Zobayan vállalta a felelősséget, és kijelentette, betartja a szabályokat az eset után. A jelentés szerint nem utalt jel arra, hogy a történtek megismétlődhetnének, illetve arra sem, hogy lett volna már hasonló eset a pilóta pályafutása során.

A helikopter, amelyben január 26-án Kobe Bryant és 13 éves lánya is utazott, csupán 12 másodpercnyire volt a köd enyhülésének pillanatától, amikor azonban Calabasas hegyoldalának ütközött.

A National Transprtation Safety Board előzetes jelentése szerint Zobayan kevesebb, mint 40 méterre volt attól, hogy kikerüljön a sűrű felhőtakaróból, mindazonáltal a pilóta a magasság növelése helyett balra fordította a kormányt, aminek következtében a helikopter 180 km/h-val csapódott a hegyoldalnak.

Hirdetés

Forrás: Blikk/ New York Post

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!