Megsértették a migránsokat – gyűlöletbeszéd miatt börtönt kaphatnak

Hirdetés

3 évet is kaphatnak azok a norvég állampolgárok, akik beszóltak a migránsoknak – írja a 888.hu.

Migránsokat sértettek meg, ezért kerültek bíróság elé norvég állampolgárok. Azokat a bevándorlókat viszont nem büntették meg, akik trágárkodtak és azt mondták egy rádióinterjúban, hogy túl rövid ruhát viselnek a norvég nők, ezért erőszakolják meg őket.

Nemrég egy norvég rádióinterjúban néhány szomáliai fiatal kijelentette, hogy a norvég lányok kurvák és azért erőszakolják meg őket, mert túl kevés ruhát viselnek. A gyűlöletbeszédről szóló törvény szerint ez nem rasszista kijelentés, jóllehet a legtöbb norvég annak tartja – írta a portál a Voiceofeurope,– ra hivatkozva annak kapcsán, hogy a napokban három norvég állampolgár is bíróság elé kerül gyűlöletbeszéd miatt és mindhárman akár 3 éves börtönbüntetést is kaphatnak.

Az egyik vádlott egy hatvanas éveiben járó férfi, aki tavaly Oslo, Töyen kerületében rákiáltott három bevándorló nőre, hogy “feketék, menjetek haza, itt nem kívánatosak vagytok”. Az esetből per lett, amelynek a végén a férfit 10 ezer norvég koronára (kb. ezer euró) büntették meg. Ő azonban ezt nem fizette ki, ezért most ismét a bíróság elé áll.

A második vádlott egy 50-es éveiben járó nő, aki szintén a „feketék” kifejezést kiabálta, egy fiatal afrikaiakból álló csoport felé egy oslói bevásárlóközpontban. Állítólag náci karlendítés mellett még „Heil Hitler”- t is kiabált néhány rendőr szeme láttára.

Hirdetés

A külföldiekkel szembeni úgynevezett „gyűlöletbeszéd” harmadik esetében egy férfit azzal vádolnak, hogy tavaly nyáron egy oslói villamoson “undorodva” kiabált egy bevándorló nőre, majd az incidens után megütötte a villamos vezetőjét is.

Forrás: 888

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!