Miért nem arab országokba mennek a menekültek? Itt a válasz:

Hirdetés

Tian Wei újságíró-riporter beszélgetett az Arab Liga elnökével, Ahmed Aboul Gheit-tel a kínai televízióban.

Természetesen a migráns kérdést is felvetette neki, azt amit a befogadó országok nem mertek megkérdezni felelős pozícióban lévő embertől ilyen konkrétan még.

A kérdés így szólt: Miért nem fogadják be az arab országok a menekülteket?

Tian Wei : Miért nem mennek Önökhöz a migránsok?

Ahmed Aboul Gheit  : Azért, mert mi nem vagyunk úticél (destination country). Mi nyitottak vagyunk .

Hirdetés

Tian Wei : Akkor magyarázza el kérem, hogy mégis miért nem akarnak Önökhöz menni ezek a menekültek és migránsok?

Ahmed Aboul Gheit  : Nagyon egyszerű. Mi nem teszünk kivételt velük szemben. Amikor átlépik a határt, és menedékjogot kérnek, akkor a következő lépés az, hogy alá kell írniuk egy kötelezvényt, hogy betartják a befogadó ország szabályait és bármilyen kihágást követnek el, ugyanazt a büntetést kapják, (ami súlyosabb esetekben halálbüntetés is lehet)  felgyorsított eljárással, amit az ottani lakosok, és a büntetés letöltése után (hacsak nem halálbüntetés) azonnal visszatoloncoljuk őket a saját országukba. Azt is alá kell írniuk, hogy a beilleszkedés során kapott beilleszkedési segélyeket 2 éven belül vissza kell fizetniük, mert ha nem, elkobozzuk az értékeiket és azonnal kitoloncoljuk őket. Ha valaki nem tud írni és olvasni,  akkor szóban adják elő neki ugyanezt és ő ujjlenyomatával írja alá. Nincs mentség, hogy nem ismerik a kultúrát, ami arabok estében nagyon kétségbevonható, így ez a könnyítés nem játszik szerepet. Ezek szerint a hír elérte őket és nem akarnak arab országokban letelepedni.

Tian Wei  : Nem gondolja, hogy ez drasztikus eljárás, Mr. Gheit? Nyugat-Európában sokkal rugalmasabban kezelik ezt a kérdést.

Ahmed Aboul Gheit  : Egyáltalán nem, mert ha én másutt keresek menedéket és segítséget kapok, akkor kutyakötelességem az ottani törvényeknek engedelmeskedni, mert ha nem, fel is út, le is út. Nyugat-Európa majd egyszer felébred és reálisan nézi a helyzetet. El kellene küldeni néhány tisztségviselőjüket és próbaképpen menedékjogot kérni Dohában, vagy Quatarban vagy Szaúd-Arábiában és saját bőrükön tapasztalnák az elmondottakat. Akkor majd felébrednének.

Forrás

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!