Újra indul az olasz választásokon Cicciolina

Hirdetés

Az egykori pornószínésznő, aki többéves politikusi karriert tudhat maga mögött Olaszországban, azért szeretne újra bekerülni a közéletbe, mert szerinte a mostani olasz kormány nagyon rossz irányba viszi a dolgokat.

– Látván a jelenlegi kormányt, arra gondoltam, hogy visszatérek a politikába. DNA, Democrazia, Natura e Amore, azaz Demokrácia, természet és szerelem, ez a pártom neve – árulta el olasz lapoknak a sztár, akinél leginkább az verte ki a biztosítékot, hogy megszüntették a volt képviselőknek járó életjáradékot.

Cicciolina 1987-től négy éven át volt az olasz parlament képviselője, amiért egészen tavalyig havi juttatást kapott. Ennek az összege több mint 3000 euró, több mint egy millió forint volt havonta. Ezt eltörölték, Cicciolina azonban hatalmas arculcsapásként élte meg, hogy az olasz képviselőház alelnöke, Luigi Di Maio a volt szentárok esetében visszaállította azt.

– Szeretném megérteni, hogy a volt szenátorok miért kapták vissza az életjáradékot, a volt képviselők miért lettek fekete bárányok, és csak egy seggbe rúgás jár nekik. Ez nem igazságos, valami van a háttérben – jelentette ki Stadler, aki szerint a jelenlegi kormányban sok a konfliktus. A sztár szerint ahelyett, hogy állandóan vitatkoznának, jobb lenne, ha az alapvető problémák megoldásán dolgoznának, hiszen például sok embernek nincs munkája.

Cicciolinának nem ez az első próbálkozása, amióta nem választották meg újra. 1991-ben megalapította a Szerelem Pártját, ami az egy évvel későbbi választáson 0,06 százalékot kapott. 2002-ben független kőbányai jelöltként nem jutott be a magyar parlamentbe. 2012-ben pedig Monza városában indult polgármesterjelöltként, de végül visszalépett.

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!